Ne lepődj meg, de nemcsak anyáék, nagyiék is szexelnek!

Egyéjszakás, otthoni, szabadban, hármasban, egyedül, és még sorolhatnám, egy a lényeg: szex, szex és szex. Ma már annyit beszélünk róla, hogy szinte immunisak vagyunk az olyan szavakra, mint pénisz, punci, orál vagy orgazmus. A nagyszájúság mögött azonban még mindig rengeteg tabu van, köztük egy olyan dolog, amiről még az anális közösülésnél is kevesebbett beszélünk: a szex 50, 60, 70 felett.
Van egy olyan közhiedelem, hogy a szex mint szerelmes, gyönyörű örömforrás csak a fiatalokat illeti meg. Ahogyan mostanában sok dologra hisszük azt, hogy csak a fiataloknak jár, mint például a bulizás, a munka vagy úgy egyszerűen csak az élet élvezete. Rettegünk attól, hogy elmúlnak a húszas éveink, és akkor vége az életünknek, nem is beszélve arról, hogy ha gyerekünk lesz, akkor meg már igazából nagymamák leszünk. 

Azon túl, hogy ez úgy, ahogy van, hülyeség, felmerül a kérdés, és mi van akkor, ha belelépünk a nagymamai korba. Onnantól kezdve csak annyit tehetünk, hogy otthon ülünk szomorúan a nagypapával, és azon merengünk, hogy régen minden jobb volt? Na ugye, ha most belegondoltok, nyilván a ti nagyszüleitek sem ilyenek!

A szexet csak vékony, tökéletes bőrű fiatalok csinálhatják

Most nem akarok belekezdeni a közhelyekbe, hogy a tévéből és a magazinokból az árad, hogy a szexet csak két gyönyörű alakú fiatal csinálhatja, mindenképp hevesnek és különlegesnek kell lennie, a pénisz segítség nélkül becsusszan, és mindkét fél ugyanabban a pillanatban megy el. Aki már valaha csinálta, pontosan tudja, hogy ez nem igaz. De abba már kevesebben gondolnak bele, hogy ez olyannyira nincs így, hogy a szex nem csak a fiatalok kiváltsága! Igenis a szülőknek és a nagyszülőknek is jár, ha van kedvük hozzá.

Mert döbbenet, de attól, hogy az embernek gyereke lesz, vagy unkokája, nem szűnik meg érző emberi lény lenni, akinek vannak testi vágyai.

Bár sajnos egyelőre a filmekben még mindig az megy humorforrásként, hogy „jaj, mekkora trauma volt, mikor rájöttem, hogy anyámék szexelnek!” és hogy „úristen, nagyi, ne beszélj már a szexről, ez tök undiiiiiiii!”, azért már van arra is példa, hogy nem tabuként kezelik ezt a témát. Sokan emlékezhetnek a Szerelempatak című 2014-es dokumentumfilmre, amiben egy romániai kis falu idős asszonyai mesélik el legintimebb titkaikat. Ám szerencsére már nem muszáj csak a művészfilmek között kutatnunk a téma után, hiszen lassanként a mainstreambe is bekerül.

Ott van például a Grace és Frankie című sorozat, amiben a készítők nem gondolkoztak kicsiben, fogtak négy 70 év feletti főszereplőt, akikből két férfi ebben az életkorban coming outol a feleségének és köti össze az életét, és két nyugdíjasan szinglivé vált nőt, akiknek ebben a korban kell újra testi és lelki társat találniuk. És igen, a néző velük együtt jön rá arra, hogy a legendákból annyi valóban igaz, hogy a kor előrehaladtával az emberi test működése változik, ám ez nem akadálya a szexnek, csak meg kell tanulni új trükköket. Ahogy egyébként egész életünkben tesszük, hiszen ahogy idősödünk, úgy jövünk rá, mit szeretünk igazán, és mit kevésbé.

De TÉNYLEG csinálják?

Oké, fogjuk rá, hogy mostanra lenyeltük a békát, hogy bizony 60 felett is lehet szexelni és randizni, de még mindig háríthatunk azzal, hogy „ezek elméleti dolgok, csak a filmekben van ilyen”.

- Most már fejezzük be a hárítást!
- Nem, ez nem egy hollywoodi geg, hogy az „öregek” is vágynak a testi örömökre. 

És hogy néhány számadattal is szolgáljak: egy 2015-ben készült felmérés szerint a 60–70 éves nők nagyjából ugyanannyit szexelnek, mint 30-as társaik. A kutatásban 2100 nőt kérdeztek meg szexuális szokásaikról, és kiderült, 62 százalékuk szeretkezett az elmúlt fél évben. A kapcsolatban élők közül 59 százalék mondta azt, hogy aktív szexuális életet él, és a „szinglik” közül is 13 százalék vallotta be, hogy szeret rendszeresen ágyba bújni valakivel. Egy másik kutatás szerint pedig – ami az Archives of Sexual Behavior című lapban jelent meg – a 70 év fölötti britek közül a férfiak 54, a nők 31 százaléka él aktív nemi életet.

Sőt, sokan azt állították, hogy az együttlétek egyre nagyobb örömet okoznak, ahogy haladnak a korral. Ezt az Oscar-díjas színésznő, Helen Mirren is alátámasztotta, aki egy interjúban elmondta, a harmincas éveiben a közösülést üresnek és szorongásokkal telinek érezte, ám most, hogy már nyugdíjaskorban van, a szexuális élete izgalmasabb és forróbb, mint valaha!

De mégis hogyan?!

Most mindenki nézzen mélyen magába, fiatalon se megy mindig olyan könnyen a szex, a férfiak rengeteget paráznak attól, hogy gyorsan mennek el, vagy nem áll fel nekik, a nők meg sokszor még akkor sem nedvesednek be eléggé, mikor vágynak a szexre. Ezek a problémák természetesen nem múlnak el az évek során, ám annyira hatalmas mértékben nem is fokozódnak, hogy ez megakadályozza az együttlétet. 

Az igaz, hogy a férfiaknak gyakrabban kell valami serkentőszer után nézniük, és a nők is tapasztalhatnak extra szárzságot klimax után, de ezek nem áthidalhatatlan problémák. Ahogy az sem, hogy már esetleg nem megy úgy a fejen állva 69-ezés, ahogy egyébként fiatalon se.

Itt jegyezném meg: több tiszteletet az ágyban szexelésnek, hiszen bármit is látunk és próbálunk, azért szeretkezni mégis egy kényelmes helyen, kényelmes pózban a legjobb!

Szóval, ha már sikerült azokkal a tabukkal leszámolnunk, hogy a szex nem egy ördögtől való dolog, és már bátran beszélünk a tapasztalatainkról a barátainkkal, vagy olvasunk róla az interneten, akkor itt az idő végre elengedni azt a gondolatot is, hogy 40, 50, 60… vagy akár 100 éves kor felett ne lehetne szeretkezni! Inkább örüljünk annak, hogy még vannak idősek, akik boldog és teljes kapcsolatban élnek, na meg annak is, hogy nem ér véget az élet akkor sem, ha valaki érettebb korban marad egyedül.

Tudjátok, mit?! A 60 az új 60!

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog