Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Szoktál borozni? Akkor ezentúl dobj kenyeret a poharadba, eláruljuk miért!

Ősszel és télen még azok is szeretnek borozni, akik igazából nem túl nagy borosok, vagy legalább is nem túl gyakran isznak ilyen italt.
Szervezetre gyakorolt hatása

A szabad gyökök oxidáló hatása miatt a szervezet legkisebb építőelemei, a sejtek sérülnek, így a folyamat betegségek kialakulásához vezet. Ezek a környezetből származó, nagy reakcióképességű molekulák a test bármely anyagát károsíthatják. A vörösborban található jótékony vegyületek, a polifenolok azonban segítenek szervezetednek felvenni velük a harcot.

A szív- és érrendszeri betegségek kockázatát a felére csökkentheted a vörösbortudatos, mértékletes fogyasztásával. A benne található szaponin megakadályozza az erek sérülését, így a káros koleszterin nem tud megtapadni az érfalon, és gyulladást okozni.

Sok egészségügyi problémától szabadulhatsz meg a vörösbor gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően. A szervezeted legelemibb alkotórészeinél, tehát sejtszinten is kifejti jótékony hatását. A vörösbor segítségével az emésztőrendszeri megbetegedések, a gyomor- és bélgyulladás kellemetlen tüneteit is megszüntetheted. A vörös nedű elsősorban ezen tulajdonságának köszönhette, hogy egyes ősi kultúrákban gyógyszerként tartották számon.

Kenyeret a borba!

A savak képezik a bor legfontosabb részét, melyek megadják a bor struktúráját, testességét, élettartamát. Ha szeretnénk elkerülni, hogy savasságot okozzon egy jó ízűen elfogyasztott pohár bor, akkor egy pici pirított kenyér darabot kell a pohárba dobni. Ez nem változtat semmit az ízvilágán, viszont a borozás utáni savas reflux elkerülhető!

Nincsenek megjegyzések