Veszélyben a veséd? Így üzen a tested!

Ezek a vesekárosodás leggyakoribb tünetei.
1. Duzzanat

Ha a veség nem működnek megfelelően, nem tudják megszbadítani a testet a felesleges folyadéktól. Ez azt eredményezi, hogy megduzzadnak a kezeid, a lábak, a lábfej, a boka és az arc.

2. Változás a vizelési szokásokban vagy a vizeletben

A vizelet megváltozása a veseelégtelenség egyik legkorábbi tünete. Ha nehézzé válik a vizeletürítés, sötétebb lesz a vizelet, kevés, vagy nagyon ritkán kell kimennünk, vagy pont fordítva, sokat és sokszor kell pisilni, az mind vesebajra utalhat. Minthogy az is, ha habos, vagy "buborékos" lesz a vizelet, és ha éjszaka is ki kell járkálnunk.

3. Kiütés.

Ha a vesék nem működnek megfelelően, akkor nem tudják kiszűrni a vérből a méreganyagokat, amik kiütést és viszketést okozhatnak.

4. Fáradtság.

Ha a vesék megfelelően működnek, akkor egy olyan hormont is termelnek, aminek a feladata biztosítani, hogy az oxigént el tudják szállítani a vörösvértestek. Ha a vese károsodott, rosszabb az oxigénellátás, ezért sokkal hamarabb elfáradunk.

5. Légszomj.

Elsőre talán nem látszik összefüggés, de pont azért, mert a test oxigénellátása romlik, ezért extra munkát kell kifejtenie a tüdőnek.

6. Fémes íz a szájban.

Mivel a méreganyagokat nem szűri ki a vese, előbb-utóbb furcsa ízt is érezhetsz a szádban. De az is figyelmeztető jel, ha megváltozik az ízlésed, vagy elveszted az étvágyadat.

7. Fájdalom.

A veseelégtelenség okozhat hát- és oldalfájdalmat is, nem is beszélve a vesekőről, ami szörnyű görcsökkel jár.

8. Szédülékenység és rossz memória.

Igen, itt is a fránya oxigénszállítás a hibás. Ha nehezen koncentrálsz, vagy csak mindig rossz a fejed, lehet egészen más szervedben kell keresni a probléma forrását.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog