Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Határtalan élmény az ünnepekre: Látogassunk el egy közeli karácsonyi vásárba

Európa fővárosai ilyentájt mind ünnepi díszbe öltöznek, és sorra nyitják karácsonyi vásáraikat. Összeállításunkban a hozzánk legközelebb eső négyet ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Bécs


Bécsben elbűvölő mesevilágba csöppenhetünk a karácsonyt megelőző hetekben. A város legnagyobb karácsonyi vásárán, a városháza téren, a Rathaus­platzon számos stand kínálja adventi portékáját. A schönbrunni kastély előtt található vásár pedig csak tovább fokozza az ünnepi hangulatot.

December 3-án indul a Mikulás-vonat, amely nagyszerű élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hiszen utazás közben láthatjuk a Mikulást és krampuszait, a kísérő manócskák pedig ajándékokat osztogatnak. Felnőtt- jegy: 7900 Ft-tól, 3 éves vagy az alatti kisgyermekeknek ingyenes, amennyiben ölben utaznak. Bővebben: www.adventbecsben.hu

Busszal útnak indulva a retúrjegy hétköznap: 2900 Ft-tól, hét végén: 4900 Ft-tól kapható. Bővebben: www.eurolines.hu

Autóval a Budapest–Bécs távolság 243 km. A benzin kb. 12 000 Ft, az osztrák autópálya-matrica 3250 Ft.

Prága


A cseh fővárosban az ünnepi várakozás időszakában is élvezhetjük a Vencel tér forgatagát, a Károly-hídról elénk táruló panorámát, ami után elsétálhatunk az Óvárosi térre, közben természetesen megcsodálhatjuk az ünnepi fényeket és a vásári kínálatot is.

Budapest és Prága között valamennyi nemzetközi vonatra 40 százalékos menettérti kedvezményt biztosít a MÁV Zrt. A SparDay- és SparNight-menetjegyekkel már 5890 Ft-tól eljuthatunk a cseh fővárosba.

Bővebben: mavcsoport.hu

A Volánbusz Eurolines Hungary cseh partnere naponta többször indít járatokat Prágába. A retúrmenetjegy 11 500 Ft-tól kapható. Bővebben: www.eurolines.hu

Zágráb


Fantasztikus karácsonyi hangulattal készül Zágráb is ünnepi díszbe öltöztetett utcáival és tereivel. Kihagyhatatlan például a Jelačić bán téren, a város főterén megrendezett vásár, a Zrinjevac parkban, Zágráb egyik leghangulatosabb terén pedig az adventi szezonban lámpások világítják meg az utakat és a fákat. Érdemes tudni, hogy a European Best Destinations portálon rendezett szavazás alapján 2015-ben a zágrábi lett a legszebb adventi rendezvény Euró­pában.

Budapestről naponta többször indulnak szerelvények, november 26-án Pécsről különvonat is indul Zágrábba. Utóbbira a teljes árú jegy ára 8680 Ft. Bővebben: mavcsoport.hu

Zágrábba a Volán naponta indít buszokat, a közvetlen járatra a jegy 4900 Ft-ba kerül. Bővebben: shop.flixbus.hu

Ha autóval megyünk, Budapest és Zágráb között 343 kilométert kell megtennünk oda, vissza. A benzinköltség, kb. 16 000 Ft, a horvát autópályadíj 42 kuna (1730 Ft).

Pozsony


A karácsonyi vásárnak nagy hagyománya van Pozsonyban is, ahol a szlovák konyha specia­litásai mellett az ország legfinomabb söreit is megkóstolhatjuk többek között a pozsonyi Fő téren, a Ferencesek terén, valamint a Hviezdoslav téren.

A szlovák főváros vonattal mind­össze két és fél órányira van Budapesttől. Mindkét irányban kétóránként napi nyolc pár EuroCity és EuroNight vonat közlekedik. Az egy hónapig érvényes menettérti jegy 5425 Ft-ba kerül. Bővebben: mavcsoport.hu

Utazhatunk busszal is. A nemzetközi járatokra budapesti indulással már 5000 Ft-tól kaphatók jegyek. Bővebben: www.eurolines.hu

Autóval a Budapest–Pozsony távolság mindössze 201 km. A benzin ára megközelítőleg 9520 Ft, s amennyiben autópályán megyünk, itt is számolni kell a 10 eurós (3100 Ft-os) szlovák matricaárral.

Nincsenek megjegyzések