Saját magunknak hozzuk létre a földi mennyországot vagy a földi poklot

Balogh Béla hídépítő mérnökként dolgozik, és azt vallja, hogy akkor tudja használni a dolgokat, ha megérti a működésüket. Az univerzum működését például már jó ideje vizsgálja, és úgy gondolja, rájött, mi mozgatja. A Boldogság Nyitott Szemináriumon tartott előadásában többek között ezt a témát is boncolgatta, de szót ejtett arról is, hogyan teremtjük meg a saját földi poklunkat vagy földi mennyországunkat. Részletek a cikkben!
Az univerzum egy hologram, nem egy anyagi világ

Az univerzumra mindenki úgy gondol, mint egy anyagi világra – Balogh Béla szerint azonban nem más, mint egy hologram, aminek mindannyian részei vagyunk. Ha azonban ez igaz, akkor az is megkérdőjelezhetetlen, hogy ha megismerjük önmagunkat, megismerjük az egész univerzumot és a teremtőt.

„Mindenki a világ közepe: én is, te is. Hol lehetséges ez? Egy hologramban. Ha megismerem magam, megismerem az univerzumot, mert bennem van a hozzáférés kulcsa. Az univerzum egyik része a férfi, a másik a női aspektus: az első az erő, az akarat, a második a bölcsesség, elfogadás képviselője. A kettőből jön létre egy hatalmas fény lesz, amit Krisztus-fénynek neveznek. Ennek a fénynek a szikrája mindenkinek a szívében ott van – ez az univerzum motorja, magja, ez a szeretet.” – mondja Balogh Béla.

Az univerzum 4%-a anyag, 96%-a anyag, és ha ez igaz az univerzumra, akkor ránk is az, hangsúlyozza, a fizikai testünk a saját hatalmas energialényünk maximum 4%-a. A hologram világ társteremtői vagyunk, és ha már részei vagyunk az egységnek, képesek vagyunk arra, amire az egység. Nem véletlenül mondják, hogy a teremtő magához hasonlatosan hozott létre mindenkit.

A gondolatainkkal és az érzelmeinkkel teremtünk

Biztosan mindenkiben felmerült a kérdés, hogy hogyan teremtünk? Nos, Balogh Béla szerint a gondolatainkkal és az érzelmeinkkel. A teremtés különböző szintjei egy nagy energiapiramisban állnak össze: legfelül helyezkedik el a fény, utána jönnek a gondolatok, aztán az érzelmek, legalul pedig az anyaginak tűnő világ található. Amikor kigondolunk valamit, alkotunk egy képet, tudjuk, mit akarunk elérni. Persze nem minden gondolat valósul meg – de miért nem? Mert hiányzik az alatta lévő lépcsőfok, az érzelem. Ha valamire vágysz, vagy éppen félsz tőle és sokat gondolsz rá, meg fogod teremteni. Mindegy, hogy ez a dolog jó vagy rossz.

A saját világunkat mi teremtjük; létre tudjuk hozni mind a földi mennyországot, mind pedig a földi poklot. „Ha a kivetített világod egy földi pokol, mert a gondolataid és az érzelmeid ezt hozzák létre, a halál után, amikor elhagyod a fizikai testedet és behangolódsz az energiatestednek egy magasabb szintjébe, ugyanazt fogod kivetíteni, mint amit itt, a Földön. Vagyis a halálod után is a pokolban fogsz élni.” – így Balogh.

Hogyan teremtheted meg a földi poklot vagy a földi mennyországot?

Így teremted meg a földi poklot
- rossz szavakat használsz
- idomítasz és téged is idomítanak
- bizonygatod a saját igazad
- elítéled magadat és másokat
- személyes sértésnek veszed a rosszindulatú megjegyzéseket
- feltételezel valamit másokról, és úgy adod tovább, mintha igaz lenne
- pletykálsz
- pénzért dolgozol, nem azért, mert szereted a munkád
- a tévedésekért újra és újra megbünteted magadat és másokat

Így azonban mennyországot hozhatsz létre
- szép szavakat használsz
- nem veszed magadra mások megjegyzéseit
- nem feltételezel, hanem megkérdezed az illetőt, mi az igazság
- nem pletykálsz
- nem pénzért, hanem célért dolgozol
- nem ítélkezel

A képlet egyszerű: szeretet, elfogadás, szerelem, humor, együttérzés, nyugalom vagy harag, gyűlölet, szorongás, gyász, bánat, káröröm, önsajnálat, kesergés. Mennyország vagy pokol.

A 4 legfontosabb segédeszköz, ami segít a mennyország megalkotásában:
- Megbocsátás – bocsáss meg másoknak és magadnak is
- Áldás kérése vagy adása – azonnal szüntess meg minden negatív gondolatot, és nyisd meg a szíved a szeretet felé, mert így megszületik az együttérzés, a szeretet
- Ima – akkor segít, ha nem magadnak, hanem másnak kérsz valamit
- Meditáció – ilyenkor kapcsolatot teremthetsz a benned lévő Krisztus-fénnyel, ez az egyetlen út, a szeretet útja

„Te teremted meg a világod, ha béke és harmónia van benned, akkor a világod is ilyen lesz. A boldogság titka a szívedben lévő fény és szeretet erősítése. Amikor ez erős, akkor vagy boldog – addig nem. Ezt az anyagi világ nem tudja neked megadni. Ha elérted, ezt a boldogságot senki nem tudja elvenni tőled.” – szögezte le Balogh Béla.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog