Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

7 tipp síelőknek, hogyan készüljünk fel a zimankóra, éhségre, balesetre

Természetesen bármikor is megyünk, s akár profik, akár elsőként lécre álló amatőrök vagyunk, van néhány dolog, amiről csomagoláskor nem szabad, vagy legalábbis kár lenne megfeledkeznünk. Mutatunk néhány példát.
Napvédelem

Nem lehet elégszer elmondani: a szikrázó napsütés a hegyen árt a bőrünknek, ha nem óvjuk megfelelően. Ráadásul nemcsak a napfénytől, hanem a hidegtől és a széltől is védenünk kell az arcunk, a szánk és a kezünk felső hámrétegét, még mielőtt késő lenne, és leégne a bőrünk.

Energiapótlás

A téli sportok, szabadidős tevékenységek a hegyekben nemcsak szórakoztatóak, hanem nagyon fárasztóak is. Gyakran előfordul, hogy túlbecsüljük a fizikai állapotunkat, és a nap folyamán kimerülnek az energiatartalékaink. Ezért legyen mindig a zsebünkben egy müzliszelet, miniszendvics vagy diákcsemege.

Felsőruházat

Igaz, hogy a megfelelő téli ruházat nem olcsó mulatság, de egyszeri beruházással évekre biztosíthatjuk magunkat megfázás ellen, ezért érdemes megfelelő minőségűt választani.
Ugyanez vonatkozik az aláöltözetre is: a téli túra vagy síelés nem szépségverseny! A hosszú ujjú és derékrészű alsó trikó és a jégeralsó nemcsak nagymamáknak és nagypapáknak való, hanem fiataloknak is kötelező viselet. Figyeljünk arra is, hogy megfelelően mozogni is tudjunk a vastag, több rétegben felvett holmikban.

Kézmelegítő

Az apró melegítő párnácskák mindig beleférnek még a zsebünkbe, és gyorsan segítenek, mielőtt „lefagynának” az ujjaink! Síliften, várakozás közben feltétlenül érdemes a tenyerünkbe tenni.

Hólánc, jégoldó

Ha autóval utazunk a hegyekbe, akkor inkább több téli felszerelést vigyünk magunkkal, mint kevesebbet: nem hiányozhat a hólánc, a tartalék fagyálló folyadék, a jégoldó spray vagy a szélvédőkaparó sem!
Téli lábbeli

Hótaposó nélkül ne induljunk útnak síelésre vagy túrázásra. Bármennyire is esetlenek és csúnyák, a meleg, kényelmes lábbelik nélkülözhetetlenek ebben az évszakban. Nagy megkönnyebbülés belebújni a nehéz sícipő vagy túrabakancs után.

Mobilvédelem, applikációk

Sok mobil, okostelefon nem szereti a hideget a hegyekben. Gyorsan lemerül az akku, és percek múlva kikapcsol a telefonunk. Speciális tokkal megvédhetjük a mobilunkat a nedvességtől és a hidegtől.

Számos téli pihenőhely ajánl (ingyenes) applikációkat, amik nemcsak a helyi tájékozódásban segítenek, hanem más hasznos szolgáltatásokat, információkat is nyújthatnak.

Nincsenek megjegyzések