Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

4 biztos jele annak, hogy baj van a veséiddel. Soha ne hagyd figyelmen kívül őket…

A vesék legfontosabb feladata, hogy megszűrjék a vért, onnan kiemelve azokat az anyagokat, amelyre a szervezetnek nincs szüksége, így a fölösleges vízzel együtt vizelet formájában kikerülnek a testből. Emellett a vesék szabályozzák az elektrolitok egyensúlyát, hozzájárulnak a vörös vérsejtek képzéséhez, a csontok erősítéséhez - írja a filantropikum.com.
Azonban idővel, az egészségtelen életmód hatására a vesék megbetegedhetnek. Most következzen 4 fontos tünet, amelyek erre utalnak.

1. Fájdalom a hát alsó, derékhoz közeli részét

Sok esetben ez a fájdalom összetéveszthető a derék izmainak feszült állapotával. A különbség viszont az, hogy a veseprobléma okozta fájdalom mélyen belülről sugárzik kifele. Ha a fájdalom már megakadályoz abban, hogy elvégezzük a napi teendőinket, keressünk fel egy orvost.

2. Vizeletváltozás

Bármilyen jellegű változás a vizeletben, amely 2-3 napja következett be, veseprobléma jele lehet. Ilyen tünet lehet például a vizelet mennyiségének, színének, szagának a megváltozása, de ha ürítés közben fájdalom keletkezik, akkor mindenképp el kell menni az orvoshoz.

3. Hányinger, hányás, hasmenés

A felsorolt tünetek mögött is vesebetegség állhat, ezért érdemes bejelentkezni a családorvosnál, aki majd tovább küld kivizsgálásra.

A hányás azért lehet veszélyes, mert a szervezet kiszáradhat. Ha a vesék nem működnek megfelelően, fura leheletünk lehet, elmegy az étvágyunk, fáradtnak érezzük magunkat, szédülés, fogyás és látáskiesés is jelentkezhet.

4. Végtagok dagadása

Ez azért következik be, mert a rosszul működő vesék nem tudják szabályozni a szervezet vízkészletét, így a fölösleges folyadék nem távozik, hanem felhalmozódik a végtagokban, elsősorban a lábakban, de gyakran a tüdőkben is, légzési nehézségeket okozva, amit nem ritkán az asztmával tévesztenek össze. Ez esetben is orvosi kivizsgálásra van szükség.

Nincsenek megjegyzések