Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Friss! Gondnokság alá helyezik a nyomorgó színészt

Szilágyi István már alig tud magáról és családjáról gondoskodni, segítségre szorul.
Mint ismeretes, Szilágyi István, a Keménykalap és krumpliorr Lópici Gáspárja helyzetét. Pityi bácsiról köztudott, hogy borzasztó körülmények között él, hajlott kora és egészségi állapota miatt azonban már alig tud magáról és családjáról gondoskodni, segítségre szorul.

Rengetegen akartak segíteni a színészen, köztük az Auróra zenekar is, aki hárommillió forintot gyűjtött össze, ráadásul támogatási szerződést is kötöttek vele.

– Egy olyan szerződést írt alá Pityi bácsi, amelyben beleegyezik, hogy a családsegítővel és a gondozóházzal együttműködve segítünk nekik jobb helyzetbe kerülni. A zenekarunk úgy állapodott meg vele, hogy havi „apanázzsal” támogatjuk őt a korábban befolyt összegből, ez körülbelül 50 ezer forintot jelent, ami arra elég, hogy nem halmoznak fel még több adósságot. Így nem a nyugdíját terhelik majd a számlák, hanem ebből fizetik a rezsit – mondta lapunknak Goreczky Szabolcs, az Aurora zenekar tagja, aki barátjaként szereti az idős művészt.

A zenekar végső célja, hogy egy önkormányzati lakásban tudja elhelyezni Lópicit. Ez azonban komoly akadályokba ütközik, ugyanis amíg valaki saját ingatlannal rendelkezik, nem jogosult önkormányzati lakásra. – Ez az a pont, ahol a mi jelenlétünk sajnos már nem elég – mondta Szabolcs - a Lokálnak.

A lap megtudta, hogy sem a családsegítő, sem az önkormányzat nem akarja annyiban hagyni a dolgot. Hasonló esetekben, amikor valaki nem tud eljárni egy ügyben, eseti gondnokot rendelnek ki, aki intézkedik helyette és képviseli.

Nincsenek megjegyzések