Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Ideje leállni az antibakteriális szappan használatával!

Vajon jelen pillanatban hány antibakteriális termék vár használatra a fürdőszobánk polcán? Úgy gondoljuk, hogy ezekkel a szappanokkal biztosra megyünk? Kikerüljük a kórokozókat? Sajnos, tévedünk. Valójában ideje lenne megszabadulni tőlük.
Megszállottan keressük a drogériák polcain az antibakteriális szappanokat? Ha kicsit borsosabb is az áruk, megvásároljuk őket az egészségünk védelme érdekében?

Vajon fokozott tisztaságot biztosít-e bármely ilyen termék, sőt, megvéd-e a betegségekkel szemben? Garantálja-e, hogy kevésbé találnak ránk a kórokozók, kevésbé leszünk kitéve a támadásuknak?

Az igazság az, hogy az antibakteriális szappanokban levő vegyi anyagok csak rontanak a helyzetünkön - írja a Napidoktor.

Dr. Michael Smith, a WebMD orvos szakértője rávilágít arra, hogy a baktériumokat elpusztító, triklozán nevű vegyi anyagot, melyet ezek a termékek tartalmaznak, egy tanulmány az elhízással, a szívbetegséggel, sőt még a terméketlenséggel is összefüggésbe hozta. A triklozán – csak az USA-ban – az antibakteriális szappanok 75 százalékában megtalálható.

Ijesztően hangzik. Ezek után cseppet sem csoda, ha megválunk drága pénzért beszerzett termékeinktől.

Mit lehet tenni? Egyszerűen hagyjuk abba az antibakteriális szappanok használatát. Nem fog ugyanis jobban megóvni attól, hogy betegek legyünk, sőt – éppen ellenkezőleg. Fürdőszobánk, konyhánk sem lesz tőle lényegesen tisztább.

Egyes tanulmányok arra a következtetésre jutottak, hogy az antibakteriális szappanok alkalmazása csak hozzájárul az ún. szuperbaktériumok elszaporodásához – vagyis olyan baktériumokéhoz, amelyeket nem lehet elpusztítani antibiotikumokkal s az orvosok tehetetlenül állhatnak velük szemben. Ez pedig igazán veszélyes helyzetet teremt a számunkra.

Mi a megoldás? Egy hagyományos szappan és víz tökéletesen elég ahhoz, hogy tisztán tartsuk testünket és megőrizzük egészségünket!

Nincsenek megjegyzések