Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Mit tehetünk az ágyi poloska ellen?

Az ágyi poloskák főleg nyilvános épületekben vannak elterjedve, mint például hotelekben, mozikban.
Ám néha az otthonunkban is előfordulhatnak, ugyanis akaratlanul is visszük őket magunkkal ezekről a nyilvános helyekről. Néhány trükk, hogyan szabadulhatunk meg tőlük.

Az ágyi poloska, egy olyan parányi rovar, amely egyre jobban beleavatkozik az emberek életébe. Hotelekben, mozikban és más nyilvános épületekben is nagyon elterjedt az elmúlt tíz évben - írja a Faktor.

Aki egy fárasztó utazás után csak kimerülten elterül a párnán, lehetséges, hogy reggelre sok kis viszkető csípéssel a testén fog ébredni - olyanok, mint a csalánkiütés. Az ágyi poloska sok más élősködőhöz hasonlóan éjszaka szívja az ember vérét. Ez szerencsés esetben "csak" bosszúságot okoz, de az is előfordulhat, hogy a csípés olyan magas lázzal jár, amivel kórházba is lehet kerülni - írja a Welt.

Az ágyi poloska ellen nagyon nehéz védekezni, hiszen minden lehetséges kis repedésben el tud bújni, nagyon gyorsan szaporodik és sok rovarirtóval szemben ellenálló. Ugyanis van egy génjük, amelynek segítségével vagy meg tudják akadályozni a méregnek a testbe jutását vagy azt, hogy a méreg a testben felszívódjon. Ezzel a mérget könnyen ártalmatlanítani tudják.

Tehát ha a szobában ágyi poloskát találunk, akkor mindenképpen egy szakértővel kell beszélni a kiirtásáról. Ágyi poloska jelenlétére utalhat például egy kis fekete paca vagy vérfolt a matracon.

Mindenekelőtt a legjobb védelem az ágyi poloska ellen: a higiénia. Ha hazajövünk egy hotelből, akkor érdemes a dolgainkat legalább 45 fokos hőmérsékleten kimosni vagy egy hétre a fagyasztóba tenni. A bőröndöt vagy hátizsákot pedig - amikkel gyakran nem foglalkozunk-, néhány hétre egy meleg helyen egy erős, zárt műanyagzacskóba kell rakni.  Ha ezután a zacskót kinyitjuk és a bőröndöt egy fehér lepedőre helyezzük, akkor a poloskák éhségükben gyorsan az ember felé másznak. Így könnyen össze tudjuk őket gyűjteni.

Nincsenek megjegyzések