Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Óriási meglepetés: Andy Vajna üzent a cannes-i filmfesztiválról

Kiemelkedő magyar részvétellel kezdődik szerda este a 70. jubileumát ünneplő cannes-i filmfesztivál: három magyar alkotással és egy magyar részvételű koprodukcióval a hivatalos válogatásában Magyarország vezeti a listát a meghívott filmek számát illetően a közép-európai országok közül - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap hétfőn az MTI-vel.
Andy Vajna filmügyi kormánybiztos is erre hívta fel a figyelmet hétfői Twitter bejegyzésében: "négy magyar alkotással vezetjük a listát a közép-európai országok közül a cannes-i filmfesztiválon. Hajrá, magyarok!"

A filmalap összegzése szerint Mundruczó Kornél Jupiter holdja című új filmje a 70. Cannes-i Filmfesztivál jubileumi versenyprogramjába indul, a világpremier május 19-én este lesz a fesztiválpalotában, az alkotók jelenlétében.

Mundruczó Kornél ötödik alkalommal szerepel a világelső filmfesztivál hivatalos válogatásában. A Jupiter holdja a kortárs film legtekintélyesebb alkotóival együtt versenyez az Arany Pálmáért, melyet eddig még sosem nyert el magyar film. Mundruczó Kornél legújabb filmje június 8-án indul a hazai mozikban az Intercom forgalmazásában - olvasható a közleményben.

Kristóf György első játékfilmje, a filmalap támogatásával készült Out a cannes-i filmfesztivál Un Certain Regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű válogatásában mutatkozik be és a legjobb elsőfilmet illető Arany Kamera díjért is versenyez, a világpremier május 22-én lesz. Az Out június 15-től lesz látható a magyar mozikban a Vertigo Média forgalmazásában - közölte a filmalap.

A tájékoztatás szerint Szentpéteri Áron Láthatatlanul című rendezése a cannes-i Cinéfondation válogatásban szerepel, amely a filmes egyetemek legjobbjait vonultatja fel. A cannes-i díszbemutató május 24-én lesz a stáb jelenlétében.

Fábri Zoltán legendás filmje, a Körhinta felújított és digitalizált változatát - 61 évvel a cannes-i premiert követően - a filmalap kezdeményezésére műsorra tűzi a Cannes Classics. Jancsó Miklós Szegénylegények és Makk Károly Szerelem című filmjei restaurált változatainak bemutatását követően 2017 lesz sorozatban a harmadik év, amikor magyar alkotás gazdagítja a filmtörténet felújított mesterműveit felvonultató Cannes Classics programot - olvasható a közleményben. A Körhinta május 19-én lesz először látható régi szépségében.

A filmalap nemzetközi értékesítési részlege a cannes-i filmvásáron vetíti le először a külföldi forgalmazóknak Herendi Gábor Kincsem című filmjét, mely továbbra is az év legsikeresebb alkotása a hazai mozikban, sőt az elmúlt tíz év legnézettebb magyar filmje 357 ezer nézőjével.

A hagyományokhoz híven a cannes-i filmfesztivál szakmai közönségét ismét várja az International Village magyar pavilonja naprakész információkkal a magyar filmiparról - közölte a filmalap.

Nincsenek megjegyzések