Savanyú káposzta sörben párolva: tökéletes ünnepi köret
A savanyú káposzta sörben párolva egy ínycsiklandó és különleges köret, ami tökéletesen illik ünnepi fogásokhoz.
A sör gazdagítja az ízeket, miközben a káposzta megőrzi jellegzetes savanyú ízét, de lágyabb, fokozottan gazdag textúrával. Az étel egyszerűen elkészíthető, és különlegesebbé teszi az asztalt, akár főétel kísérőjeként, akár egy nagyobb ünnepi étkezés részeként.
Hozzávalók 4 személyre
1 kg savanyú káposzta
5 dl világos sör
2 babérlevél
1 hagyma
1 evőkanál sertészsír
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál szemes bors
só
Elkészítés:
A káposztát csepegtesd le. Ha túl savanyúnak érzed, mosd át.
Egy lábosban olvaszd fel a zsírt. Tedd rá a cikkekre vágott hagymát, és párold üvegesre. Amikor már puha, add hozzá a káposztát, és forgasd össze. Szórd meg sóval, szemes borssal, őrölt köménnyel. Öntsd fel a sörrel, add hozzá a babérlevelet, és kezdd el párolni. Ha kevés a folyadék, vízzel pótold. Fedd le, és kis lángon 15 perc alatt párold puhára.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése