Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Lándzsalevél a kezdő kertészek számára!

Kezdő kertészek számára ajánljuk ezt a szép és formás szobai dísznövényt, amelynek gondozása egyszerű mégis egy mutatós dísznövénnyé válik otthonunkban! (rhoeo spathacea)


A növény őshazája Közép Amerika és Mexikó, de ma már nálunk is közkedvelt szobanövény lett, amely nagyon jól érzi magát a mi klímánkon is.

A lándzsalevél jellegzetes lándzsa alakú leveleivel díszít, amelyeknek a felső része szürkészöld, de a fonákja bíborvörös. Ettől a színkombinációtól a növény nem csak szép és dekoratív, de egy intenzív színfolt is lesz akár otthon akár az irodában.

Levelei elérhetik akár a 30 cm hosszúságot is, amelyek világos szobában még fehér csíkokkal is gazdagodhatnak. Virágai nagyon aprók és jelentéktelenek, a levél hónaljában nyílnak a pici fehér virágok csoportosan.

Nagyon könnyű gondozni és nevelni, tehetjük virágtartóba vagy egy akasztható virágtálba, függő kosárba is, kezdő kertészek is könnyedén nevelhetik.

Tavasztól őszig hetente egyszer az öntözővízhez adjunk egy kupak levéldísznövényes tápoldatot, ám a locsolással óvatosan bánjunk, mert a túllocsolás végzetes lehet a növény számára.

Kedveli a világos helyiséget, ám félárnyékban is megél, a különbség annyi, hogy ha kevesebb fényt kap a növény a levelek színessége is fakul. Kétévente egyszer érdemes átültetni 2-4 számmal nagyobb cserépbe általános vagy B típusú virágföldbe, és az átültetéssel együtt a sarjnövényekről szaporíthatjuk is az anyatövet.

Télen ne tegyük a cserepét hideg vagy huzatos helyre, és ha kaspóban vagy más zárt virágtartóban helyezzük el a növényt, az öntözéskor vegyük ki a tartóból a cserepét és csak akkor tegyük vissza, ha felesleges víz már lecsöpögött.

Télen hagyjuk el a tápoldatozást és csökkentsük le az öntözést, ha túlszáraz, a levegő állítsuk kavicsos tálcára a cserepét.

Csoportosan ültetve és elhelyezve mutat a legszebben, nyáron a kert egy árnyékos részére is kiültethetjük.

A növény főbb igényei:

Vízigény: Közepes vízigény, ne öntőzzük túl a földjét.

Fényigény: fényigényes, de szűrt fény mellett is szépen fejlődik.

Ültetés: Két éventer egyszer ültessük át nagyobb cserépbe, általános virágföldbe.

Tápanyag: Tavasztól őszig hetente egyszer adjunk neki levéldísznövény tápoldatot az öntözővízhez.

Nincsenek megjegyzések