Vércsoport diéta - Mi benne az igazság?
Fogyókúrák mennek, fogyókúrák jönnek, havonta árasztanak el bennünket
a hírek arról, hogy végre megtalálták a megoldást, azt a diétát,
amelytől mindenki végre fogyni fog. Nagyon kevés azonban az olyan
fogyókúra közöttük, amely képes sikert hozni sokak számára. Ezek közé
tartozik a vércsoport diéta, amelynek működőképességét
sokan megkérdőjelezik. Talán ez természetes is, ha olyanok teszik ,
akiknek nem sikerül vele a kívánt eredményt elérni. De nézzük meg egy
kicsit közelebbről a dolgot, és használjuk a józan eszünket!
Ha az embereknek ennyire különbözik a
vércsoportjuk, akkor nem lehet hasonló a helyzet a tápanyagszükséglettel
kapcsolatban? Nem függhet össze egymással ez a látszólag egymástól oly
messzinek tűnő két tényező?
Egy
amerikai orvos – Peter D’Adamo – kísérletei során azt figyelte meg,
hogy ugyanaz étel teljesen másképp hat különböző emberekre, és azt
találta, hogy ez a különbség összefüggésben van a vércsoportok
másságával. Véleménye szerint a genetikailag meghatározott szükségletünk
alakítja ízlésvilágunkat, s vágyunk a szervezet számára optimálisan
hasznosítható ételekre. Sajnos a rossz beidegződések, szokások, ettől
eltéríthetnek és el is térítenek bennünket. A mai táplálkozás, az
elfogyasztott ételekben található ízfokozók, az édességek, az adalékok,
stb. hatására még inkább elveszítjük ezt a természetes reakciót.
A vércsoport szerinti táplálkozás alapja, hogy a különböző
vércsoportú emberek más-más tápanyagokat képtelenek megfelelő módon
megemészteni. Aki ennek ellenére fogyasztja ezeket az ételeket –
nyugodtan mondhatjuk – hogy helytelenül táplálkozik. Ez pedig, előbb
vagy utóbb, túlsúlyhoz vezethet.
A
vércsoport diéta elméletét mi magunk is használjuk az anyagcsere-típus
szerinti életmód meghatározásánál, amikor az élelmiszerlista
finomhangolására kerül sor. Mivel egy fehérje-típusú embernek is lehet
“A”-s a vércsoportja, körültekintően kell összeállítani az
élelmiszereket. Pontosan kell tudni, hogy melyek azok a húsok és más
fehérjeforrások, amelyek megfelelnek a számára. Ezek az emberek sok
esetben egyáltalán nem kívánják a húsokat – ellentéteben a “O”
vércsoportúakkal – vagy nagyon megválogatják azokat. És ha esznek
valamilyen fehérjén, akkor nem érzik jól magukat, fáradtak és a
vércukorszintjük is ingadozik.
Egy hatékony diéta összeállításánál tehát figyelembe kell vennünk az
anyagcsere-típust, a hormontípust és a vércsoportot is. Csak így
alakítható ki a szervezetnek egészséges diéta a Te esetedben is, azaz
mielőbb át kell térni a természetes egyensúlyt létrehozó táplálkozási
szokásokra, amelyben a Metodic módszer messzemenően támogatni képes.
Forrás: http://fogyokura.metodic.hu
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése