Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Bódi Sylvi együtt pisil a macskájával

Mindenki másként neveli szobatisztaságra házi kedvencét. Bódi Sylvi például együtt pisil macskájával, hogy az állat megtanulja, hova ürítsen. Mérföldkő a háziasításban: Zsombi cica a bidét használja.

Bódi Sylvi buzgó állatbarát. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a glammodell személyes példamutatással oktatja szobatisztaságra cicáját, Zsombit, vagyis együtt végzi kisdolgát a macskával. Közösségi oldalán lelkesen meg is osztotta sajátos módszerét rajongóival:

„Na de Zsombi!!!! Én leülök a wc-re, ő meg velem szinkronban a bidére. ))) Óriási fazon...” – magyarázta a Facebookon közzétett képet.

A pszichológus szerint az egykori nyuszilány emberként bánik kedvencével.

– Azért fordulhat meg az illetőnek a fejében ez, mert a macskát érzelmeiben kiemeli az állatok közül, és emberi tulajdonságokkal ruházza fel. Túlságosan emberiesíti, a kötődés miatt helyettesíti az állattal való kapcsolatával az emberi kapcsolatait – elemezte lapunknak a szakember. – Kiemeli a macskát a természetes környezetéből, ösztönvilágából, pedig annak az a természetes, hogy valami puha dologra ürít, amit aztán elkapar, bekapar. Ezért szokott a lakásban alomba üríteni – mondta el Csehák Hajnalka pszichológus, aki szerint könnyen lehet, hogy sikerrel jár Sylvi próbálkozása.

– Ha egy okosabb macskáról van szó, akkor előfordulhat, hogy a macska megtanulja ezt, és oda fog járni vécére, ugyanis a kíváncsiság az állatokban is jelen van. A cica is nagyon kíváncsi arra, mit csinál a gazdája, ezért megnézi, majd összekapcsolja a vizelet szagát azzal a tevékenységgel, amit lát, így egyfajta pavlovi reflexként megtanulja ezt a magatartást. Nem gondolom, hogy különösebb lelki változást okozna benne, ha egy ösztönét elnyomják, és helyére egy tanult szokás kerül – fejezte be a szakember, aki könnyen el tudja képzelni, hogy emberek egy csoportja olyan macskafajtát tenyésszen ki, amelynek a viselkedési repertoárjában már benne lesz a vécén ürítés.

Lapunk szerette volna Sylvit is megkérdezni állatnevelési elveiről, de éppen nem volt elérhető.

Forrás: borsonline.hu