Krumplis lecsó szalonnával
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg húsos szalonna, 2 nagy fej hagyma, 30 dkg paradicsom, 50 dkg paprika, 40 dkg apró burgonya, 2 tk fűszerpaprika, erős paprika ízlés szerint
A szalonnát apró kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, és vékonyra szeleteljük. A paradicsomokat 8-10 másodpercre lobogó vízbe tesszük, lehűtjük, lehúzzuk a héját, és a húsát cikkekre vágjuk. A paprikákat megmossuk, kimagozzuk és felszeleteljük. Megmossuk és megtisztítjuk a burgonyákat, ha szükséges, félbe vagy negyedbe vágjuk.
Lábosban zsírjára pirítjuk a szalonnát, rátesszük a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, és 1 dl vizet öntünk rá. Beletesszük a burgonyákat, sózzuk, és ízlés szerint erős paprikával csípőssé tehetjük. Tíz percig lefedve pároljuk.
Beletesszük a paprikát, ha kell, pici vizet adunk hozzá, és további öt percig pároljuk, de már nem kell a fedő, hogy a felesleges lé elpárologhasson. Amikor a paprika félig puha, hozzákeverjük a paradicsomot, ha szükséges, megsózzuk, megborsozzuk. Még öt-tíz percig puhítjuk, és elkészült.
Tipp: gazdagíthatjuk kis darabokra vágott cukkinival
356 kcal/adag
Forrás: stop.hu
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése