A kínai büfék egyik legfinomabb fogása: illatos, omlós csirke pirított tésztával, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz.
A pirított tésztával tálalt illatos-omlós csirkemellet nem csak a büfékben eheted.
Talán meg fogsz lepődni, mennyire egyszerű otthon is elkészíteni az illatos, omlós csirkemellet pirított tésztával. A húst egyszerűen csak bele kell mártani a sűrű bundába, és a rántott húshoz hasonlóan olajban kisütni, a tésztát pedig tetszőleges zöldségekkel kell együtt lepirítani.
Hozzávalók 4 személyre
A csirkemellhez:
60 dkg csirkemellfilé
5 evőkanál étkezési keményítő
4 tojásfehérje
2 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
1 teáskanál gyömbérpor
1 kávéskanál sütőpor
só
bors
olaj a sütéshez
A pirított tésztához:
40 dkg spagetti
6 evőkanál szójaszósz
2 kaliforniai paprika
2 szál újhagyma
só
olaj
Elkészítés:
A csirkemellet csíkozd fel, és szórd meg sóval és borssal. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymával, tedd bele a csirkemellcsíkokat, és pihentesd a hűtőben egy órát.
Közben készítsd el a tésztát. A spagettit sós vízben főzd ki, ha kész, szűrd le. Az újhagyma fehér szárát vágd karikákra, a zöld leveleit és a kaliforniai paprikát pedig vékony csíkokra. Egy nagyobb serpenyőben, olajon párold üvegesre a fehér részét a hagymának, majd dobd rá a paprikát és a zöld leveleket, és pirítsd át. Tedd rá a spagettit, kanalazd hozzá a szójaszószt, és pirítsd őket össze egy-két perc alatt. Amikor elkészült, húzd le a tűzről, és tartsd melegen.
A hús bundájához a tojásfehérjét villával verd fel. Add hozzá a gyömbérport, a keményítőt és a sütőport. Mártsd meg benne a csirkemelleket, és serpenyőben, bő olajban süsd mindkét oldalukat ropogósra. A kisült húsokat szedd rácsra, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen róluk.
Post Comment
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése