Breaking News

A kínai büfék egyik legfinomabb fogása: illatos, omlós csirke pirított tésztával, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz.


A pirított tésztával tálalt illatos-omlós csirkemellet nem csak a büfékben eheted. 

Talán meg fogsz lepődni, mennyire egyszerű otthon is elkészíteni az illatos, omlós csirkemellet pirított tésztával. A húst egyszerűen csak bele kell mártani a sűrű bundába, és a rántott húshoz hasonlóan olajban kisütni, a tésztát pedig tetszőleges zöldségekkel kell együtt lepirítani.

Hozzávalók 4 személyre

A csirkemellhez:
    60 dkg csirkemellfilé
    5 evőkanál étkezési keményítő
    4 tojásfehérje
    2 gerezd fokhagyma
    1 dl olaj
    1 teáskanál gyömbérpor
    1 kávéskanál sütőpor
    só
    bors
    olaj a sütéshez

A pirított tésztához:
    40 dkg spagetti
    6 evőkanál szójaszósz
    2 kaliforniai paprika
    2 szál újhagyma
    só
    olaj

Elkészítés:

A csirkemellet csíkozd fel, és szórd meg sóval és borssal. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymával, tedd bele a csirkemellcsíkokat, és pihentesd a hűtőben egy órát.

Közben készítsd el a tésztát. A spagettit sós vízben főzd ki, ha kész, szűrd le. Az újhagyma fehér szárát vágd karikákra, a zöld leveleit és a kaliforniai paprikát pedig vékony csíkokra. Egy nagyobb serpenyőben, olajon párold üvegesre a fehér részét a hagymának, majd dobd rá a paprikát és a zöld leveleket, és pirítsd át. Tedd rá a spagettit, kanalazd hozzá a szójaszószt, és pirítsd őket össze egy-két perc alatt. Amikor elkészült, húzd le a tűzről, és tartsd melegen.

A hús bundájához a tojásfehérjét villával verd fel. Add hozzá a gyömbérport, a keményítőt és a sütőport. Mártsd meg benne a csirkemelleket, és serpenyőben, bő olajban süsd mindkét oldalukat ropogósra. A kisült húsokat szedd rácsra, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen róluk.

Nincsenek megjegyzések