Breaking News

A legfinomabb fasírtgolyók magvas bundában – Használj többféle húst a tökéletes ízért


A megszokott fasírtgolyókat is feldobhatod, ha sütés előtt magvas bundába forgatod őket. 

Ha te is szereted a ropogós fasírtgolyókat, most forgasd őket magvas bundába! Egyféle húsból is finom lesz, de ha igazán ki szeretnéd használni a benne rejlő lehetőségeket, készítsd fele-fele arányban sertés- és marhahúsból. Vendégvárónak is tökéletes fogás, ugyanis akár kézzel is lehet falatozni.

Hozzávalók 4 személyre
A fasírtgolyókhoz:
    25 dkg darált sertéshús
    25 dkg darált marhahús
    2 gerezd fokhagyma
    1 hagyma
    1 tojás
    1 teáskanál pirospaprika
    0.5 zsemle
    0.5 csokor petrezselyem
    só
    bors
    bő olaj a sütéshez

A forgatáshoz:
    15 dkg zsemlemorzsa
    5 evőkanál szezámmag

Elkészítés:
A zsemlét áztasd tíz percre kevés vízbe, majd nyomkodd ki belőle a nedvességet, és tedd egy tálba. Add hozzá a kétféle darált húst, reszeld bele a hagymát és a fokhagymát, keverd el a tojással, a pirospaprikával, az aprított petrezselyemmel, a sóval és a borssal. Tedd a hűtőbe fél órára, hogy az ízei összeérjenek, majd formálj belőle gombócokat.

Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi a gombócokat félig ellepi. A zsemlemorzsát keverd el a szezámmaggal. Forgasd meg benne a húsgombócokat, és az olajban, oldalanként két-három perc alatt, süsd őket ropogósra.

Nincsenek megjegyzések