Édes-ragacsos narancsos csirke (finomabb, mint a sarki kínai étteremben)
Az édes, ragacsos csirke egyszerű párolt rizzsel a legfinomabb.
Néha mindenki rákíván a kínai gyorséttermek ikonikus édes-ragacsos csirkéjére. Ha otthon is szívesen elkészítenéd ezt az ételt, akkor ezt a narancsos csirkereceptet neked találták ki. Meglátod, könnyebb elkészíteni, mint hinnéd!
Hozzávalók 4 adag
A szószhoz
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál narancslé
3.5 dl víz
20 dkg barna cukor
2 evőkanál apróra vágott póréhagyma
1 evőkanál reszelt narancshéj
fél teáskanál gyömbér
fél teáskanál fokhagymapor
3 evőkanál kukoricakeményítő
chilipehely
2 evőkanál víz
0.8 dl rizsecet
0.5 dl citromlé
A csirkéhez
60 dkg csirkemell
25 dkg liszt
3 evőkanál olívaolaj
csipetnyi só, bors
Elkészítés:
A szószhoz keverd össze a vizet, a rizsecetet, a citromlevet, a szójaszószt és a narancslevet egy serpenyőben, majd melegítsd fel közepes hőfokon. Ezután keverd hozzá a barna cukrot, reszelt narancshéjat, póréhagymát, gyömbért, fokhagymaport és a chilipelyhet. Forrald fel, majd vedd le a tűzről és hűtsd 15 percig.
A csirkemellet kockázd fel, tedd újrazárható műanyag zacskóba, és önts hozzá két és fél decit a lehűtött szószból, a maradékot pedig tedd félre. Zárd le és tedd a hűtőbe két órára.
A lisztet, a sót és a borsot egy másik visszazárható műanyag zacskóban keverd össze. Vedd ki a bepácolt csirkét a zacskóból, és tedd át a lisztes, fűszeres zacskóba. Zárd le és rázd össze. Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd süsd ki a csirkét jól megpirítva. A serpenyőből kivéve tedd egy papírtörlővel bélelt tányérra, és fedd le alufóliával.
Vedd elő a maradék szószt, öntsd a serpenyőbe és forrald fel. Egy külön tálban a kukoricakeményítőt keverd simára a két evőkanál vízzel, majd öntsd a forró szószhoz. A félretett csirkét vedd elő újra és tedd a szósszal teli serpenyőbe. Kevergetve süsd 5 percig, majd rizzsel tálald.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése