Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Fahéjas fánk a legegyszerűbb tésztából: élesztő nélkül készülő receptet mutatunk


Egyszerű, sütőporos tésztából is készíthetsz fahéjas fánkot.


Nem csak kelt tésztából készülhet az isteni fahéjas fánk! Ennek a receptnek az alapja sütőporos tészta, így tényleg pillanatok alatt összedobható. Ha van otthon fánksütő tepsid, a formázásával sem kell túl sokat bajlódnod, ráadásul így bő olaj helyett sütőben készülhet a tízórai péksüti.

Hozzávalók 12 darabhoz

A tésztához:
    27 dkg liszt
    15 dkg cukor
    8.5 dkg vaj
    2 dl tej
    2 tojás
    2 evőkanál olaj
    2 teáskanál sütőpor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csipet só
    1 csipet szerecsendió
    0.5 teáskanál szódabikarbóna
    vaj a forma kikenéséhez

A bevonathoz:
    25 dkg cukor
    8.5 dkg vaj
    1 evőkanál fahéj

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel és hagyd kihűlni. Keverd el az olajjal, a tojással és a tejjel. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával, add hozzá a kétféle cukrot, a szerecsendiót és a sót. Adagold bele a tejes-tojásos részt, és keverd csomómentesre. Sűrű tésztát fogsz kapni, amelyet ossz el a fánksütő tepsi kivajazott mélyedéseiben. Legfeljebb háromnegyed részig töltsd fel őket, mert a fánkok nőni fognak. 175 fokos sütőben 12-14 perc alatt süsd készre őket. Ha kész, hagyd kihűlni.

A bevonathoz a vajat olvaszd fel, és hűtsd langyosra. A fahéjat keverd el a cukorral. A fánkokat mártsd meg előbb olvasztott vajban, majd forgasd meg a fahéjas cukorban.

Nincsenek megjegyzések