Fahéjas fánk a legegyszerűbb tésztából: élesztő nélkül készülő receptet mutatunk
Egyszerű, sütőporos tésztából is készíthetsz fahéjas fánkot.
Nem csak kelt tésztából készülhet az isteni fahéjas fánk! Ennek a receptnek az alapja sütőporos tészta, így tényleg pillanatok alatt összedobható. Ha van otthon fánksütő tepsid, a formázásával sem kell túl sokat bajlódnod, ráadásul így bő olaj helyett sütőben készülhet a tízórai péksüti.
Hozzávalók 12 darabhoz
A tésztához:
27 dkg liszt
15 dkg cukor
8.5 dkg vaj
2 dl tej
2 tojás
2 evőkanál olaj
2 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 csipet szerecsendió
0.5 teáskanál szódabikarbóna
vaj a forma kikenéséhez
A bevonathoz:
25 dkg cukor
8.5 dkg vaj
1 evőkanál fahéj
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel és hagyd kihűlni. Keverd el az olajjal, a tojással és a tejjel. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával, add hozzá a kétféle cukrot, a szerecsendiót és a sót. Adagold bele a tejes-tojásos részt, és keverd csomómentesre. Sűrű tésztát fogsz kapni, amelyet ossz el a fánksütő tepsi kivajazott mélyedéseiben. Legfeljebb háromnegyed részig töltsd fel őket, mert a fánkok nőni fognak. 175 fokos sütőben 12-14 perc alatt süsd készre őket. Ha kész, hagyd kihűlni.
A bevonathoz a vajat olvaszd fel, és hűtsd langyosra. A fahéjat keverd el a cukorral. A fánkokat mártsd meg előbb olvasztott vajban, majd forgasd meg a fahéjas cukorban.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése