Breaking News

Fehérjében gazdag lencsesaláta pirított édesburgonyával: az egészséges étkezés is lehet rendkívül ínycsiklandó.


Az édeskrumplival kevert lencsesaláta konzervből villámgyorsan készen lesz.

 Készíts fejedelmi lencsesalátát pirított zöldségekkel! Ebbe a tálba most a hüvelyes mellé kerül édeskrumpli és sárgarépa. Az egészet egyszerű, citromos öntet fogja össze, de ne feledkezz meg a friss korianderről sem, amely szintén jót tesz neki. Készítheted frissen főzött lencséből is, de gyorsabb, ha konzervet használsz.

Hozzávalók 4 személyre

    50 dkg lencse
    3 újhagyma
    2 citrom leve
    1 édesburgonya
    1 sárgarépa
    1 csokor koriander
    só
    bors
    olívaolaj

Elkészítés:

Az édesburgonyát és a sárgarépát tisztítsd meg és szeleteld fel. Oszd el őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben úgy, hogy ne fedjék egymást. Szórd meg sóval és borssal, locsold le olívaolajjal, és 200 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt süsd őket pirosra.

Közben a lencsekonzervet szűrd le, és tedd egy tálba. Az újhagyma fehér szárát karikázd fel, és add hozzá a lencséhez a pirított zöldségekkel együtt. Forgasd össze a citrom kifacsart levével, majd szórd meg aprított korianderrel.

Nincsenek megjegyzések