Retró diós szelet sütés nélkül: darált keksz az alapja
A sütés nélkül készülő retró diós szelet akár a karácsonyi asztalra is kerülhet.
A sütés nélkül készülő finomságok nem véletlenül annyira népszerűek: általában egyszerű, szerethető hozzávalókból állnak, mint a kókusztekercs vagy épp ez a retró diós szelet, és nincs velük sok munka, csak össze kell őket gyúrni, és megvárni, amíg megdermednek a hűtőben. Éppen ezért érdemes előző nap összeállítani őket, hogy másnap már csak szeletelni kelljen.
Hozzávalók 1 darabhoz
50 dkg darált keksz
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
15 dkg darált dió
5 dl tej
2 evőkanál lekvár
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
néhány szem dió a díszítéshez
Elkészítés:
A tejet forrald fel, a vajat olvaszd meg. A diót, a cukrot és a kakaóport keverd el egy tálban. Öntsd fel a tejjel és az olvasztott vajjal, gyúrd össze, majd adj hozzá lekvárt. Ha túl híg lenne, zsemlemorzsát, ha nem áll össze, kevés tejet adhatsz még hozzá. Dolgozd össze egyneműre, majd formálj belőle hengert, és tedd a hűtőbe. Kenyérformában is pihentetheted. Néhány óra, vagy akár egy egész éjszaka után összeáll, és kínálhatod. A tetejét egész dióbéllel díszítsd.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése