Serpenyős pizza alig munkával: sütőporos a tésztája
Serpenyőben sütve akár fél órán belül az asztalon lehet a pizza.
A serpenyőben sütött pizza nagy előnye, hogy dagasztani és keleszteni sem kell. Ennek a változatnak a tésztájába ugyanis élesztő helyett sütőpor kerül, így összeállítás után már készen is áll arra, hogy kisüsd. Feltétnek most házi pizzaszószt, szalámit és sajtot ajánlunk hozzá, de ezeket ízlés szerint bármivel kiegészítheted.
Hozzávalók 1 darabhoz
A tésztához:
25 dkg liszt
3 evőkanál natúr joghurt
3 evőkanál víz
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál sütőpor
1 tojás
1 teáskanál só
olaj a sütéshez
A tetejére:
10 dkg mozzarella
10 szelet paprikás szalámi
1 evőkanál pizzaszósz
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit keverd össze. Egy serpenyőt kenj ki vékonyan olajjal, és egyengesd el benne a tésztát. Kend meg a tetejét pizzaszósszal, rakd ki szalámival vagy amivel szeretnéd, és fedd be reszelt sajttal. Fedd le, és közepes lángon süsd nagyjából tíz percig, amíg megsül, a sajt pedig ráolvad a tetején. Közben néha ellenőrizd, hogy az alja oda ne égjen.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése