Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Sűrű és kiadós kaszásleves: egytálételnek is beillik


A savanyú káposztával főtt kaszásleves sűrű és laktató. 

A télies hangulatú kaszásleves karakterét a savanyú káposzta mellett a benne főtt füstölt sonka adja. Jót tesz neki egy kevés ropogósra pirított kolozsvári szalonna is. Akár nagyobb adagban is érdemes elkészíteni, mert, ahogy a káposztás egytálételek átlagában, ez is finomabb, ha jól összeértek az ízei. Ha van félretett sonkaleved, akár abban is főzheted a levest.

Hozzávalók 8 adaghoz

    50 dkg krumpli
    25 dkg füstölt sonka
    20 dkg kolozsvári szalonna
    20 dkg savanyú káposzta
    4 babérlevél
    2 gerezd fokhagyma
    1 hagyma
    1 evőkanál olaj
    1 teáskanál pirospaprika
    só
    bors

Elkészítés:

A szalonnát kockázd fel, kevés olajon pirítsd meg. A pörcöket szedd ki. A visszamaradt zsiradékon párold üvegesre a felkockázott hagymát. Amikor már puha, add hozzá a zúzott fokhagymát is, így pirítsd egy percig, majd húzd le a tűzről, és keverd el a pirospaprikával.

Amíg a hagyma puhul, kockázd fel a sonkát, és csepegtesd le a káposztát. Add a paprikás hagymához. Öntsd fel két liter vízzel, szórd meg sóval és borssal, tedd bele a babérlevelet, fedd le, és először forrald fel, majd kis lángon gyöngyöztesd. Közben a krumplikat hámozd meg, kockázd fel, és add a rotyogó levesbe. Nagyjából fél órát főzd, amíg a krumpli megpuhul. A végén tedd bele vissza a kisütött szalonnakockákat.

Nincsenek megjegyzések