Szaftos rakott padlizsán négyféle sajttal (a sütőben gyorsan elkészíthető)
A sajtos rakott padlizsán szaftos és tápanyagdús fogás, amihez nem kell sok időt a konyhában töltened.
A padlizsán a téli időszakban az egyik legegészségesebb alapanyag a konyhában, gazdag vitaminokban, mint a B-vitaminok (különösen B1, B6 és folsav), valamint ásványi anyagokban, például káliumban és mangánban. Alacsony kalóriatartalmú, így ideális választás, ha fogyni szeretnél vagy egészséges testsúlyt szeretnél fenntartani, illetve a szívnek is jót tesz. A sajtokkal megbolondítva pedig egy zamatos, szaftos és ízgazdag tepsis fogást tudsz készíteni belőle.
Hozzávalók 4 személyre
2 padlizsán
1.5 dl paradicsomlé
3 dkg kéksajt
3 dkg lágy sajt
3 dkg füstölt mozzarella
3 dkg Pecorino sajt
1 dl olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
Mosd meg a padlizsánt, és szeleteld fel karikákra. Picit meg is sózhatod.
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
Melegíts pár kanál olívaolajat, majd pirítsd meg a padlizsánkarikákat.
Egy kisebb tűzálló tálba önts egy kis paradicsomlevet, majd rakj rá egy sor padlizsánt. Fűszerezd ízlés szerint. A sajtokat reszeld le, darabold, és szórd a padlizsánra. Ismételd meg a rétegezést, paradicsom, padlizsán, végül pedig sajt kerüljön a tetejére.
Ha elfogytak a hozzávalók, tedd az egészet a 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd, amíg a sajt szépen rá nem pirul a tetején!
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése