Tepsiben sült fűszeres édeskrumpli: egy egyszerű lépést ne hagyj ki, hogy a legfinomabb legyen
A tepsiben sült édeskrumpli kevés munkával készülő, nagyon finom köret.
Ha nem mindig csak hasábburgonyát szeretnél fogyasztani, próbáld ki a tepsiben sült, ropogós édeskrumplit! Nagyon kevés olaj kell hozzá, így egészségesebb, mint a serpenyőben, bő zsiradékban sült változat. Sütés előtt tartsd egy órát hideg vízben, így lesz tökéletes az állaga.
Hozzávalók 4 személyre
4 édeskrumpli
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál barna cukor
1 teáskanál füstölt paprika
1 kávéskanál fokhagymapor
só
bors
késhegynyi cayenne bors
Elkészítés:
Az édeskrumplit hámozd meg, vágd hasábokra, és áztasd vízben egy órát. Ezután szűrd le, és itasd fel róla a nedvességet.
Az olajat keverd el a cukorral, a sóval, a borssal és a fűszerekkel. A megszárított édesburgonyát forgasd össze a fűszeres olajjal, egy evőkanál keményítővel, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt gáztepsiben úgy, hogy a szeletek ne fedjék egymást. 220 fokos sütőben fél óra alatt süsd ropogósra. Tálald húsok mellé vagy magában, majonézzel, joghurtos vagy tejfölös mártogatóssal.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése