A legjobb házi fahéjas mandula recept – tökéletes karácsonyi ajándék
A házi készítésű fahéjas mandula nemcsak finom, hanem nagyszerű ajándékötlet is a karácsonyi időszakra.
Az illatos, ropogós finomság elkészítése egyszerű, és garantáltan mindenkit elvarázsol. Ráadásul egy szép csomagolásban igazi személyes ajándék lehet!
Hozzávalók
45 dkg egész mandula (hámozott, sótlan, pörköletlen)
15 dkg cukor
2 teáskanál fahéj
1 tojásfehérje
1 evőkanál vaníliakivonat
1 teáskanál tengeri só
vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
Egy kis tálban keverd össze a cukrot, a fahéjat és a sót. Egy másik tálban verd fel a tojásfehérjét addig, amíg kifehéredik és kis buborékok jelennek meg rajta, de ne verj belőle kemény habot. Add hozzá a vaníliakivonatot, és forgasd meg benne a mandulát, hogy mindenhol jól befedje. Ezután forgasd meg a mandulát a cukros, fahéjas keverékben, és egy rétegben, hogy ne fedjék egymást, egyengesd el egy kivajazott gáztepsiben. Ne használj sütőpapírt vagy alufóliát, hanem közvetlenül a tepsin süsd. Told 120 fokos sütőbe egy órára, közben 15 percenként keverd át. 45 perc múlva már olyan, mintha elkészült volna, de érdemes kivárni a teljes sütési időt. Frissen sülve is nagyon finom, de kihűtve, is tökéletes.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése