Diós adventi vajas keksz: könnyen elkészíthető finomság, amit még a kezdők is bátran kipróbálhatnak
Még finomabb lesz a vajas keksz, ha az olvadt csokidarabok mellett roppanós diót is rejt.
Jó dolog a hosszú adventi estéken a konyhában sütni: egyedül, a pároddal vagy a gyerekekkel is szórakoztató időtöltés, ráadásul kevés munka befektetésével teletöltheted hosszú időre a sütisdobozt. A vajas kekszeket sokféle formában készítheted el: a számtalan változatban az a közös, hogy egyszerűen készülnek, és sokáig frissek maradnak. Most egy csoki- és diódarabokkal ízesített receptet mutatunk.
Hozzávalók 20 darabhoz
25 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg dióbél
15 dkg kristálycukor
12 dkg barna cukor
10 dkg ét- vagy tejcsoki
2 csomag vaníliás cukor
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
0.5 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A puha vajat keverd habosra a háromféle cukorral. Add hozzá az egész tojást és a tojássárgáját, és keverd addig, amíg az egész egynemű és krémes lesz. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval, és több adagban forgasd a vajas részhez. Ragacsos tésztát fogsz kapni. A csokit és a diót darabold fel, és ezeket is keverd bele. A tésztából formázz golflabda méretű golyókat, és helyezd el őket egymástól távolabb egy sütőpapírral kibélelt nagy tepsiben. Told 180 fokos sütőbe 10-12 percre. Amikor a kekszek széle enyhén barnulni kezd, készen vannak, ekkor vedd ki őket. Ebből a mennyiségből két tepsire való kekszet készíthetsz.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése