🔥 Gyönyörű csokis pite kókuszkrémmel: ez a recept nem fog csalódást okozni
A kókuszkrémes, csokis pite receptje Hawaiiról származik, de itthon is bátran elkészítheted. Hidd el, megéri.
Ennek a csokis-kókuszos pitének a lelke a Haupia nevű sűrű, remegős hawaii kókuszpuding, amelynek a felébe csoki is kerül, alatta pedig omlós pitetészta bújik meg. A pite tésztájához használt minden alapanyag jéghideg legyen: érdemes már a vizet is előző este behűteni. A krémhez használt kókusztej a konzervben árult, zsírosabb változat legyen.
Hozzávalók 8 szelethez
A tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj + kevés a forma kikenéséhez
3 evőkanál hideg víz
3 L-es tojás sárgája
1 evőkanál porcukor
1 csipet só
A krémhez:
20 dkg cukor
15 dkg étcsoki
5 evőkanál kukoricakeményítő
4 dl kókusztej
3.5 dl tej
A tejszínhabhoz:
5 dkg cukor
3.5 dl habtejszín
1 szelet reszelt csoki
1 kávéskanál kókuszaroma (elhagyható)
Elkészítés:
A lisztet és a porcukrot szitáld egy tálba. Morzsold el a felkockázott hideg vajjal és egy csipet sóval. A tojások sárgáját keverd el a vízzel, add a tésztához, és dolgozd össze. Szükség esetén nagyon óvatosan még egy-két kanál vizet adhatsz hozzá. Csomagold folpackba, és pihentesd a hűtőben fél órát. Ezután nyújtsd ki kör alakúra, és emeld át egy kivajazott piteformába. Szurkáld meg villával, és fedd le sütőpapírral. Helyezz rá néhány szem babot vagy lencsét nehezéknek, és told 175 fokos sütőbe nagyjából negyedórára, amíg aranyszínűre sül. Ha kész, hagyd kihűlni.
A krémhez a tej egyharmadát keverd simára a keményítővel. A maradék tejet egy kisebb lábosban melegítsd össze a kókusztejjel és a cukorral. Amikor gyöngyözni kezd, keverd hozzá a keményítős részt, és kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Az itthon megszokott pudingnál sűrűbb lesz. A besűrűsödött krém felét öntsd át egy edénybe, a maradékba pedig tördeld bele az étcsokit, és keverd össze, hogy felolvadjon. A csokis krémmel kend meg a kihűlt pitetésztát, majd egyengesd el rajta a sima részt is. Letakarva pihentesd hat órát a hűtőben.
A tejszínhabhoz a habtejszínt verd fel. Amikor már jó kemény, adagold bele a cukrot, és ha szeretnéd, a kókuszaromát. Kanállal vagy habzsákkal oszd el a pihentetett süti tetején. Díszítsd reszelt csokival.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése