Breaking News

Hagyományos karácsonyi rántott ponty – a gyerekkor ízeinek megidézése


A rántott ponty a klasszikus karácsonyi vacsorák elengedhetetlen fogása. 

Az aranybarnára sült, ropogós panír és a szaftos halhús mindenkit visszarepít a gyermekkor ünnepi emlékei közé. Egyszerű elkészíteni, és tökéletesen illik mellé a krumplisaláta vagy a petrezselymes burgonya.

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg liszt
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 8 szelet pontypatkó
  • 5 tojás
  • bors
  • 1 l olaj a sütéshez
  • 1 citrom a tálaláshoz

Elkészítés:

A pontyszeleteket két-három milliméterenként irdald be, majd szórd meg sóval és borssal, és negyedórára tedd félre. Tovább ne, mert ha sokáig áll a sóban, kiszárad. A pihentetés után a szokásos módon forgasd meg lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában. 

Egy serpenyőben forrósíts bő olajat, és oldalanként három perc alatt süsd ki a halszeleteket. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket. Tálald majonézes salátával, és facsarj rá citromlevet.

Nincsenek megjegyzések