Hagyományos karácsonyi rántott ponty – a gyerekkor ízeinek megidézése
A rántott ponty a klasszikus karácsonyi vacsorák elengedhetetlen fogása.
Az aranybarnára sült, ropogós panír és a szaftos halhús mindenkit visszarepít a gyermekkor ünnepi emlékei közé. Egyszerű elkészíteni, és tökéletesen illik mellé a krumplisaláta vagy a petrezselymes burgonya.
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg liszt
- 30 dkg zsemlemorzsa
- 8 szelet pontypatkó
- 5 tojás
- só
- bors
- 1 l olaj a sütéshez
- 1 citrom a tálaláshoz
Elkészítés:
A pontyszeleteket két-három milliméterenként irdald be, majd szórd meg sóval és borssal, és negyedórára tedd félre. Tovább ne, mert ha sokáig áll a sóban, kiszárad. A pihentetés után a szokásos módon forgasd meg lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában.
Egy serpenyőben forrósíts bő olajat, és oldalanként három perc alatt süsd ki a halszeleteket. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket. Tálald majonézes salátával, és facsarj rá citromlevet.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése