Breaking News

🔥 Így készíthetsz mennyei gyümölcskenyeret karácsonyra: sokféle aszalt gyümölcs kerül bele


Sok családban elmaradhatatlan az ünnepi asztalról a puha gyümölcskenyér.


A karácsonyi gyümölcskenyér egyszerű kevert tésztából készülő süti, amelyet aszalt gyümölcsök gazdagítanak. Hogy milyen gyümölcsöt teszel bele, csak rajtad múlik: elmaradhatatlan belőle a mazsola, de sokan szeretik a sárgabarackot és a vörös áfonyát is, ezenkívül néhány kocka cukrozott gyömbér is csak jót tesz neki.

Hozzávalók 1 darabhoz

    15 dkg liszt + 2 evőkanál a gyümölcsökhöz
    15 dkg vaj + a forma kikenéséhez
    15 dkg aranymazsola
    15 dkg vegyes aszalt gyümölcs
    12 dkg cukor
    10 dkg étcsoki
    5 dkg cukrozott gyömbér
    5 dkg dióbél
    3 tojás
    2 csomag vaníliás cukor
    1 csipet só
    0.5 csomag sütőpor

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a kétféle cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, a sót és ezekkel is habosítsd ki. Szitáld bele a lisztet, add hozzá a sütőport, és keverj belőle csomómentes tésztát.

Az aszalt gyümölcsöket, a mazsolát és a gyömbért szükség szerint aprítsd fel, és forgasd össze két evőkanál liszttel. Szeleteld fel a csokit és a diót is. Az összeset forgasd a tésztához.

Egy kenyérformát kenj ki vajjal, és bélelj ki sütőpapírral. Egyengesd el benne a tésztát, és told 180 fokos sütőbe 45 percre. Ha a teteje nagyon barnulni kezdene, fedd le alufóliával.

Nincsenek megjegyzések