Breaking News

🔥 Karácsonyi mézes-mustáros sonka: alig munkával készül a csodás sült


A sonka is lehet karácsonyi fogás: mézes-mustáros ízesítéssel mennyei.


Több országban szokás sült sonkát tenni a karácsonyi asztalra: ez a mézes-mustáros recept Ausztráliából származik, de Skandináviában sem húsvétkor, hanem a téli ünnepek alatt fogyasztják. A forró ausztrál karácsony egészen más hangulatban telik, mint amit itthon megszoktunk, ennek ellenére az ő karácsonyi menüjükből is érdemes meríteni, mivel semmi munkával kész lesz, finom és gyönyörű.

Hozzávalók
    2 kg főtt sonka
    5 dkg barna cukor
    1 dl méz
    1 evőkanál dijoni mustár
    0.5 dl juharszirup
    néhány szem szegfűszeg

Elkészítés:
A cukrot, a mézet, a mustárt és a juharszirupot keverd el egy tálban, hogy a cukor felolvadjon. Egy nagy tepsit bélelj ki két réteg sütőpapírral. A sütő rácsát tedd a legalacsonyabb polcra. A sonkát vagdosd be, a mélyedésekbe helyezz egy-egy szem szegfűszeget. Tedd az előkészített tepsire, kend meg egy kevés mázzal, csomagold alufóliába, és told 170 fokos sütőbe. 20 percenként vedd ki, és kenj rá egy újabb réteg mázat. Összesen egy órát süsd, az utolsó 20 percben már alufólia nélkül, hogy megpiruljon, és a máz a tetején karamellizálódjon.

Nincsenek megjegyzések