🔥 Lassan sült karácsonyi pulykamell: így jönnek legjobban az ízei
A lassan sült pulykamell kevés munkával készül, és nagyon jól megőrzi az ízeit.
A tökéletes sültek titka általában az, hogy hagyni kell nekik elegendő időt a sütőben, hogy az ízeik jól kijöjjenek. Ezt a lassan sült pulykamellet elkészítés előtti este pácold be, majd hagyj neki két órát a sütőben, hogy szaftosra süljön. Mielőtt a tepsibe rakod, piríts kérget rá, így a leve sem szökik meg sütés közben.
Hozzávalók 6 személyre
1.5 kg pulykamell
5 dkg vaj
2 teáskanál őrölt kömény
1 dl olívaolaj
1 evőkanál füstölt paprika
1 evőkanál barna cukor
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál vöröshagymapor
só
bors
Elkészítés:
Az olívaolajat keverd el az őrölt köménnyel, a füstölt paprikával, a cukorral, a fokhagyma- és vöröshagymaporral, a sóval és a borssal. Kend meg ezzel a keverékkel az egész pulykamellet, és pihentesd egy éjszakát a hűtőben.
Másnap forró, száraz serpenyőben piríts a felszínére kérget, majd emeld át egy tepsibe. Kockázz vajat a tetejére, takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. 90 perc múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további 20 percig. Tálald tepsis krumplival és majonézes salátával.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése