Breaking News

🔥 Lassan sült karácsonyi pulykamell: így jönnek legjobban az ízei


A lassan sült pulykamell kevés munkával készül, és nagyon jól megőrzi az ízeit.


A tökéletes sültek titka általában az, hogy hagyni kell nekik elegendő időt a sütőben, hogy az ízeik jól kijöjjenek. Ezt a lassan sült pulykamellet elkészítés előtti este pácold be, majd hagyj neki két órát a sütőben, hogy szaftosra süljön. Mielőtt a tepsibe rakod, piríts kérget rá, így a leve sem szökik meg sütés közben.

Hozzávalók 6 személyre
    1.5 kg pulykamell
    5 dkg vaj
    2 teáskanál őrölt kömény
    1 dl olívaolaj
    1 evőkanál füstölt paprika
    1 evőkanál barna cukor
    1 teáskanál fokhagymapor
    1 teáskanál vöröshagymapor
    só
    bors

Elkészítés:
Az olívaolajat keverd el az őrölt köménnyel, a füstölt paprikával, a cukorral, a fokhagyma- és vöröshagymaporral, a sóval és a borssal. Kend meg ezzel a keverékkel az egész pulykamellet, és pihentesd egy éjszakát a hűtőben.

Másnap forró, száraz serpenyőben piríts a felszínére kérget, majd emeld át egy tepsibe. Kockázz vajat a tetejére, takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. 90 perc múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további 20 percig. Tálald tepsis krumplival és majonézes salátával.

Nincsenek megjegyzések