🔥 Puha, csokis gesztenyerúd sütés nélkül: egy pillanat alatt elfogy a tányérról
A sütés nélkül készülő gesztenyerudakat karácsonyra is elkészítheted.
Ha szívesen készítesz karácsonyra sütés nélkül készülő édességeket, próbáld ki ezeket a puha, csokis gesztenyerudakat is! A masszát elkészítés előtt néhány órával vedd ki a mélyhűtőből, hogy legyen ideje a hűtőben vagy szobahőmérsékleten felolvadni.
Hozzávalók 4 személyre
25 dkg gesztenyemassza
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
10 dkg darált keksz
1 teáskanál rumaroma
15 dkg étcsoki a forgatáshoz
Elkészítés:
A puha vajat keverd habosra a cukorral. Add hozzá az áttört gesztenyemasszát, a rumaromát, és kanalanként annyi kekszmorzsát, hogy jól formázható masszát kapj. Gyúrd egyneműre. Formázz belőle rudakat, és tedd őket a hűtőbe néhány órára, hogy megdermedjenek.
A pihentetési idő végén a csokit gőz fölött olvaszd fel. Hempergesd meg benne a gesztenyerudakat, és várd meg, hogy a máz megdermedjen rajtuk.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése