Breaking News

Tejszínes ünnepi borleves illatos fűszerekkel – gyorsan elkészíthető, elegáns fogás


Ez a tejszínes borleves tökéletes választás az ünnepi asztalra. 

Illatos fűszerei és krémes textúrája igazi különlegessé teszi, miközben pillanatok alatt elkészíthető. Ideális előétel, amely garantáltan elkápráztatja a vendégeket!

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 l száraz fehérbor
  • 10 dkg cukor
  • 10 szem szegfűszeg
  • 5 tojássárgája
  • 3 dl víz
  • 2 dl habtejszín
  • 2 rúd fahéj
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 narancs
  • 1 citrom

Elkészítés:

Egy fazékban melegítsd össze a vizet és a bort, közben add hozzá a szegfűszeget, a fahéjat és a vaníliakivonatot. A citrom és a narancs héját reszeld le, add a leveshez, és facsarj bele egy keveset a gyümölcsök levéből is. 15-20 perc alatt forrald össze. Ennyi idő elég ahhoz, hogy az alkohol elpárologjon belőle, az ízei pedig megfelelően összeérjenek. Ha készen van, szűrd le.

A tojássárgákat keverd el a cukorral és a habtejszínnel, és adj hozzá néhány evőkanállal a léből is. Öntsd óvatosan a gyöngyöző levesbe, vigyázva, hogy a tojás ki ne csapódjon. Kis lángon főzd össze további öt-tíz percig, amíg egy kicsit besűrűsödik. Ha mégis kicsapódott volna a tojás, pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben.

Nincsenek megjegyzések