🔥 A tökéletes hagymás tört krumpli receptje: pofonegyszerűen készülő ünnepi köret
Néha a legegyszerűbb ételek működnek a legjobban. A hagymás tört krumpli olcsó, házias, könnyű elkészíteni, és nincs ember, aki ne fogyasztaná szívesen. Különösen jól megy ropogósra sült csirke- vagy kacsacomb, vagy akár egészben sült pulyka mellé.
Hozzávalók 4 személyre
1 kg krumpli
4 szelet bacon
3 hagyma
2 evőkanál zsír
só
bors
Elkészítés:
A krumplit főzd ki héjában nagyjából fél óra alatt. Ha kész, szedd hideg vízbe, de ne hagyd teljesen kihűlni, csak annyira, hogy kézbe tudd őket venni.
A zsírt serpenyőben olvaszd fel. A bacont vágd csíkokra, pirítsd le a zsíron, majd szűrőlapáttal szedd ki és tedd félre. A hagymát cikkezd fel, és a visszamaradt zsíron pirítsd barnára. A még meleg, de már nem forró krumplit hámozd meg. Add a hagymához, törd össze, sózd, borsozd, és forgasd bele a hagymás zsírba. A tetejét szórd meg a ropogós baconnel.
Hozzávalók 4 személyre
1 kg krumpli
4 szelet bacon
3 hagyma
2 evőkanál zsír
só
bors
Elkészítés:
A krumplit főzd ki héjában nagyjából fél óra alatt. Ha kész, szedd hideg vízbe, de ne hagyd teljesen kihűlni, csak annyira, hogy kézbe tudd őket venni.
A zsírt serpenyőben olvaszd fel. A bacont vágd csíkokra, pirítsd le a zsíron, majd szűrőlapáttal szedd ki és tedd félre. A hagymát cikkezd fel, és a visszamaradt zsíron pirítsd barnára. A még meleg, de már nem forró krumplit hámozd meg. Add a hagymához, törd össze, sózd, borsozd, és forgasd bele a hagymás zsírba. A tetejét szórd meg a ropogós baconnel.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése