Breaking News

Ünnepi csirkemell aszalt szilvával töltve – elegáns és egyszerű fogás karácsonyra


Ez a töltött csirkemell recept tökéletes választás az ünnepi asztalra, ha valami különlegeset szeretnél, de nem akarsz órákig a konyhában állni. 

Az aszalt szilva édes-savanykás íze remekül harmonizál a csirkemellel, és az étel látványra is lenyűgöző.

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 8 szelet bacon
  • 1.5 dl száraz vörösbor
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

Az aszalt szilvákat elkészítés előtti estén áztasd vörösborba, és tedd a hűtőbe. 

Másnap a csirkét vágd tenyérnyi szeletekre. Szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd a hűtőbe egy órára, hogy az ízek lejussanak a belsejébe.

A pácolási idő leteltével terítsd ki a csirkemellszeleteket egy deszkára vagy egy tányérra. Helyezz a közepükbe bacont, arra pakold a lecsepegtetett aszalt szilvát, és jó szorosan tekerd fel őket. Tűzd meg a végüket fogpiszkálóval vagy hústűvel, hogy ne essenek szét, és helyezd őket egymás mellé egy megnedvesített sütőpapírral kibélelt tepsibe. Alufóliával letakarva süsd 180 fokon 35 percet, majd vedd le róla a fóliát, és még 10-15 percig pirítsd a hústekercseket.

Nincsenek megjegyzések