Ünnepi csirkemell aszalt szilvával töltve – elegáns és egyszerű fogás karácsonyra
Ez a töltött csirkemell recept tökéletes választás az ünnepi asztalra, ha valami különlegeset szeretnél, de nem akarsz órákig a konyhában állni.
Az aszalt szilva édes-savanykás íze remekül harmonizál a csirkemellel, és az étel látványra is lenyűgöző.
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg aszalt szilva
- 8 szelet bacon
- 1.5 dl száraz vörösbor
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Az aszalt szilvákat elkészítés előtti estén áztasd vörösborba, és tedd a hűtőbe.
Másnap a csirkét vágd tenyérnyi szeletekre. Szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd a hűtőbe egy órára, hogy az ízek lejussanak a belsejébe.
A pácolási idő leteltével terítsd ki a csirkemellszeleteket egy deszkára vagy egy tányérra. Helyezz a közepükbe bacont, arra pakold a lecsepegtetett aszalt szilvát, és jó szorosan tekerd fel őket. Tűzd meg a végüket fogpiszkálóval vagy hústűvel, hogy ne essenek szét, és helyezd őket egymás mellé egy megnedvesített sütőpapírral kibélelt tepsibe. Alufóliával letakarva süsd 180 fokon 35 percet, majd vedd le róla a fóliát, és még 10-15 percig pirítsd a hústekercseket.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése