Breaking News

🔥 Vegán céklafasírt serpenyőben készítve: hamisítatlan téli vitaminbomba


A vegán céklafasírt élénk színe és utánozhatatlan íze miatt is vonzó.

Télen sem kell friss, vitamindús zöldségek nélkül maradnod: ilyenkor van ugyanis a cékla szezonja, amely nagyon finom levesnek, salátának, tepsiben sütve köretnek, vagy egy finom, vegán céklafasírt formájában. A kis pogácsákat tálalhatod valamilyen mártogatóssal, körettel, vagy válhat belőle isteni finom, húsmentes hamburger is.

Hozzávalók 8 darabhoz
    35 dkg cékla
    4 evőkanál lenmagliszt
    3 dkg csicseriborsóliszt
    1 kis hagyma
    1 kávéskanál őrölt koriander
    1 kávéskanál só
    0.5 kávéskanál bors
    olívaolaj a sütéshez

Elkészítés:
A céklát nyersen hámozd meg és reszeld egy tálba. Add hozzá a lenmaglisztet, az apróra vágott hagymát, a koriandert, sózd, borsozd, és hagyd állni tíz percig. Ezután forgasd hozzá a csicseriborsólisztet, és formázz belőle lepényeket. Egy serpenyőben hevíts olajat, és oldalanként 3-4 perc alatt süsd a céklafasírtokat pirosra. Egyszerre csak annyit tegyél a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér benne. A kisült fasírtokat szedd papírtörlőre, hogy felitassa róla a felesleges zsiradékot.

Nincsenek megjegyzések