🔥 Vegán céklafasírt serpenyőben készítve: hamisítatlan téli vitaminbomba
Télen sem kell friss, vitamindús zöldségek nélkül maradnod: ilyenkor van ugyanis a cékla szezonja, amely nagyon finom levesnek, salátának, tepsiben sütve köretnek, vagy egy finom, vegán céklafasírt formájában. A kis pogácsákat tálalhatod valamilyen mártogatóssal, körettel, vagy válhat belőle isteni finom, húsmentes hamburger is.
Hozzávalók 8 darabhoz
35 dkg cékla
4 evőkanál lenmagliszt
3 dkg csicseriborsóliszt
1 kis hagyma
1 kávéskanál őrölt koriander
1 kávéskanál só
0.5 kávéskanál bors
olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
A céklát nyersen hámozd meg és reszeld egy tálba. Add hozzá a lenmaglisztet, az apróra vágott hagymát, a koriandert, sózd, borsozd, és hagyd állni tíz percig. Ezután forgasd hozzá a csicseriborsólisztet, és formázz belőle lepényeket. Egy serpenyőben hevíts olajat, és oldalanként 3-4 perc alatt süsd a céklafasírtokat pirosra. Egyszerre csak annyit tegyél a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér benne. A kisült fasírtokat szedd papírtörlőre, hogy felitassa róla a felesleges zsiradékot.
Hozzávalók 8 darabhoz
35 dkg cékla
4 evőkanál lenmagliszt
3 dkg csicseriborsóliszt
1 kis hagyma
1 kávéskanál őrölt koriander
1 kávéskanál só
0.5 kávéskanál bors
olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
A céklát nyersen hámozd meg és reszeld egy tálba. Add hozzá a lenmaglisztet, az apróra vágott hagymát, a koriandert, sózd, borsozd, és hagyd állni tíz percig. Ezután forgasd hozzá a csicseriborsólisztet, és formázz belőle lepényeket. Egy serpenyőben hevíts olajat, és oldalanként 3-4 perc alatt süsd a céklafasírtokat pirosra. Egyszerre csak annyit tegyél a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér benne. A kisült fasírtokat szedd papírtörlőre, hogy felitassa róla a felesleges zsiradékot.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése