🔥 Füstös vegán lencsekrém: laktató kence pirítósra
Tele van fehérjével, és egész napra ad energiát.
A reggeli pirítósra szuper egy házilag készített finom zöldségkrém, amibe kedved szerint válogathatod az alapanyagokat és fűszereket. A bolti társaikkal szemben ezekbe nem kerül cukor és tartósítószer.
A lencse csodálatos alapanyag kencékhez, gazdag fehérjében és magas a tápértéke. Reggelire tökéletes választás, így egész délelőtt ellátja majd a szervezetedet energiával.
Hozzávalók 6 adag
20 dkg lencse
2 sárgarépa
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
füstölt fűszerpaprika
1 teáskanál mustár
só
bors
szójaszósz
1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
A lencsét áztasd be néhány órára, így megpuhul és könnyű lesz összedolgozni a kencéhez.
Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát kis kockákra, pucold meg a répát, és szintén apró darabokra szeld fel. Utána pirítsd meg a hagymákat egy külön serpenyőben, sóval, borssal, a levégén fűszerpaprikával ízesítve. Majd a répát egy másik lábosban szintén pirítsd át olajon.
Ha kicsit megpirultak a répadarabok, add melléjük a beáztatott lencsét, és öntsd fel annyi sós vízzel, hogy ellepje. Főzd őket addig, amíg át nem puhul a répa és a lencse. Öntsd le róluk a felesleges vizet.
Egy nagyobb tálba kotord át a pirult hagymákat, öntsd mellé a lencsét és a répát, és alaposan turmixold össze. A krém ezután már fogyasztható is, ha szeretnéd, még ízesítheted további fűszerekkel is.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése