Breaking News

🔥 Így lesz igazán finom a franciasaláta: házi majonézzel is gyorsan elkészül


A könnyű franciasaláta villámgyorsan elkészülhet, és a vendégváró hidegtálra is ideális.


A szilveszteri vendégváró hidegtálak örök slágere a franciasaláta, amely gyorsan elkészül, a hozzávalói kedvedre variálhatók, és még a házi majonéz összeállítása sem lesz nagy ördöngösség, ha néhány apróságra odafigyelsz. Friss összetevőkből vagy fagyasztott zöldségekből is készülhet, de egy biztos: ott a helye az elmaradhatatlan kaszinótojás mellett.

Hozzávalók 6 személyre

Salátához
    4 db sárgarépa
    25 dkg zöldborsó
    2 db alma
    2 db burgonya
    6 db csemegeuborka
    só

A majonézes alaphoz
    2 db tojássárgája
    3 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj
    3 evőkanál tejföl
    1 teáskanál mustár
    só
    fehér bors
    1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

Hámozd meg a sárgarépát, a burgonyát és az almát, majd vágd őket apró kockákra, ahogy a csemegeuborkát és az almát is. Tedd fel bő, enyhén sós vízben főni a sárgarépát, főzd 15 percig, majd tedd hozzá a burgonyát és a zöldborsót, és főzd újabb 8-10 percen át. Ha kissé megpuhultak, szűrd le a zöldségeket.

A házi majonézhez a három tojássárgáját keverd össze a mustárral és a citromlével, majd, folyamatos kevergetés mellett szinte cseppenként tedd hozzá a jó minőségű olajat. Fokozatosan dolgozd össze az anyagokat, hogy szépen elegyedjenek egymással. Ízesítsd egy csipet sóval, fehér borssal, és már készen is van a majonéz.

A majonézbe keverd bele a megfőtt zöldségeket, és add hozzá az almát, valamint a csemegeuborkát. Ha bármelyiket nem szeretitek, ki is hagyhatjátok, kedvetekre variálható a saláta. Garantált sikere lesz a baráti összejöveteleken is.

Nincsenek megjegyzések