Mitől lesz igazán omlós ez a tészta?
Kelt tésztából készül ez a finom, egyszerű eledel - az omlós tészta igazi házi recept, némi kézügyesség és erő kell hozzá! Próbáltuk már az igazi omlós tésztát? Itt az ideje, hogy nekiálljunk az elkészítésének!
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 20 dkg vaj
- 3 dl tej
- 10 dkg cukor
- fél citrom reszelt héja és leve
- lekvár, porcukor, só
Az élesztőt langyos tejben kevés liszttel és cukorral felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a liszttel, a vajjal, a cukorral, a citrom reszelt héjával és levével, a maradék tejjel, csipetnyi sóval.
Finom kelt tésztát dagasztunk, két cipóra osztjuk, pihentetjük, majd alálisztezett tepsin kinyújtjuk, nagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, megtöltjük lekvárral és ráhajtjuk a másik felét.
Kivajazott, kilisztezett tepsiben egymás mellé tesszük, ahogy begyújtjuk a sütőt, rögtön betesszük és közepes hőfokon megsütjük. Porcukorral meghintjük.
- 50 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 20 dkg vaj
- 3 dl tej
- 10 dkg cukor
- fél citrom reszelt héja és leve
- lekvár, porcukor, só
Az élesztőt langyos tejben kevés liszttel és cukorral felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a liszttel, a vajjal, a cukorral, a citrom reszelt héjával és levével, a maradék tejjel, csipetnyi sóval.
Finom kelt tésztát dagasztunk, két cipóra osztjuk, pihentetjük, majd alálisztezett tepsin kinyújtjuk, nagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, megtöltjük lekvárral és ráhajtjuk a másik felét.
Kivajazott, kilisztezett tepsiben egymás mellé tesszük, ahogy begyújtjuk a sütőt, rögtön betesszük és közepes hőfokon megsütjük. Porcukorral meghintjük.

Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése