Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Félnek a brit lapok Harry herceg pucér fotóitól

A "herceg meztelen", ám a St. James's Palace közbenjárása nyomán a brit lapok jobbnak látják nem közölni a kompromittáló képeket.

MTI - A palota csütörtökön megerősítette, hogy a Harry hercegről készült képsorok leközlésének megakadályozása érdekében még szerdán kapcsolatba lépett a brit sajtó önszabályozási előírásainak betartatására és a sajtópanaszok elbírálására hivatott független testülettel (PCC). A palota szóvivője szerint bár számos brit újság fontolóra vette a képek megjelentetését, eddig egyetlen lap sem közölte a 27 esztendős Harry hercegről készített meztelen fotókat - adta hírül a BBC hírportálja.

A palota érvelése szerint a fényképek publikálása megsértené a herceg magánélethez való jogát. A szigetország bulvárlapjai szinte kivétel nélkül több oldalt szenteltek a meztelen herceg történetének, ám egyetlen szerkesztő sem kockáztatta meg az eredeti képek leközlését. Az újságok egy része jobb híján a strandoló Harry fotóit használta illusztrációnak, míg a The Sun című lap szerkesztőségének egyik Harry nevű munkatársával és egy 21 esztendős gyakornoklánnyal "rekonstruálta" az eseményeket.

II. Erzsébet brit királynő unokáját egy Las Vegas-i hotelszobában kapták lencsevégre, miközben meztelenül múlatta az időt egy szintén ruhátlan fiatal nő társaságában. A képeket szerdán hozta nyilvánosságra a hírességekre szakosodott TMZ nevű amerikai hírportál. A St. James's-palota szerdán megerősítette, hogy a képeken valóban az ifjú herceg látható. A fotókat valószínűleg mobiltelefonnal készítették múlt pénteken, és nagyjából 10 ezer fontért (3,5 millió forint) adták el őket.

Mielőtt hazatért volna Nagy-Britanniába, Harry még Ryan Lochte-t is kihívta egy rögtönzött úszóversenyre: a két ifjú az amerikai olimpikon 28. születésnapján mérte össze erejét egy Las Vages-i éjszakai szórakozóhely medencéjében. A hétfői versenyen, amelyet videóra is rögzítettek, a várakozásoknak megfelelően az amerikaiak 11 olimpiai éremmel büszkélkedhető sportolója győzött.

Harry képei kapcsán egyesek úgy vélik, hogy a brit lapok mostani reakciója jól tükrözi az utóbbi évtizedek legsúlyosabb nagy-britanniai sajtóetikai botránya után elrendelt átfogó vizsgálat hatását. A vizsgálatot David Cameron brit miniszterelnök rendelte el, miután tavaly nyáron kiderült, hogy a Murdoch-sajtóbirodalomhoz tartozó egykori vasárnapi brit bulvárlap, az azóta felszámolt News of the World néhány éve feltörte és lehallgatta egy elrabolt és meggyilkolt brit kislány mobiltelefonjának üzenetrögzítőjét, exkluzív értesülésekre vadászva. A jelenleg is futó vizsgálat célja ajánlások kidolgozása a brit sajtó szabályozási rendszerének reformjára.

Nincsenek megjegyzések