Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Színes levelű szobanövények otthonunkban!

Gondolta volna kedves olvasó, hogy otthonát színessé és vidámmá varázsolhatja néhány szobanövény segítségével?

Ha megfigyeljük, a szobanövényeket rájövünk mennyire izgalmasak, színesek és formásak. Segítségükkel otthonunkat is feldobhatjuk, hiszen a virágzó növényekkel is felveszik a versenyt.

Foltok csíkok, minták serege tarkítja szobanövényeinket, így ha nincs elég szín vagy vidámság otthonunkban, csak össze kell válogatni néhány levél dísznövényt és máris szebb lesz otthonunk vagy irodánk.

Vannak növények, amelyek csak pár színt viselnek levelükön és vannak, amelyek úgy néznek ki mintha bele esett volna egy festékes vödörbe vagy épp egy szivárványon haladt volna keresztül. Ezek a növények mindig különleges színfoltot képeznek, otthonunkban legyen szó egy tarka levelű krotonról vagy épp egy csíkos zöldikéről.

Minél több ilyen színes csíkos pöttyös tarka levelű növényt helyezünk, el környezetünkben annál vidámabbnak fogjuk magunkat érezni. Ám azt ne felejtsük el, hogy ezek a növények mindig több fényt is igényelnek, mint sima zöld levelű társaik, hiszen ahhoz hogy a levelek színesek vagy épp csíkosak legyenek fontos a megfelelő megvilágítás is.

Íme, néhány szobanövény, akik színt visznek otthonunkba.

Kroton:
A szivárvány minden színében pompáznak levelei, így tényleg az egyik legszínesebb növényünk. Kedveli, a napos meleg szobákat télen óvjuk a hidegtől, mert 10 foknál már megfázik. Fontos a sok fény, de ne tegyük tűző napra a cserepét.

Coleus:
Egynyári dísznövény, amellyel leggyakrabban a kertben találkozunk, ám mint szobanövény is könnyedén gondozható. Levelei színesek kissé bársonyos hatásúak. Évente érdemes újra ültetni vagy magról szaporítani, nyáron öntözzük bőven a földjét.

Caladium:
Gyönyörű szív alakú levelei különös színekben pompáznak, ám gondozása nagy odafigyelést igényel. Kedveli a világos és párás környezetet, földjét ne öntözzük túl, és télen tegyünk a fűtőtesttől távolabb.

Szobai futóka:
Az egyik legismertebb futónövény, amelynek levelei tarkák és igen mutatósak, Kezdő kertészek is könnyedén gondozhatják. Hajtásdugványról gyorsan szaporítható.

Csíkoska:
Szintén közismert fél futó növény, amelynek a levelei fehér és tarka csíkosak. Nagyon jól viseli a száraz levegőt és a panellakás is, a kis sarj növényekről könnyedén szaporíthatjuk. Idősebb korában lesz igazán mutatós.

De ezen kívül is számtalan növényt találunk, amelyek felvidítják otthonunkat ilyen pl. a ficus elastica tarka levelű változata, a syngonium, a maratha, a begónia rex, a hedera, a pletyka, a díszcsalán, a törpe bors, vagy az aphleandra is.

Ne felejtsük el, hogy a színes és tarka levelű növények otthonunk szivárványa is lehet.

Nincsenek megjegyzések