Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Légzőgyakorlatok puffadás esetére

Egy-egy nagyobb lakomára és a gyorsan bekapkodott falatokra bélrendszerünk teltségérzettel, felfúvódással, görcsös hasi fájdalmakkal, úgynevezett haspuffadással válaszolhat. Mit tehetünk ellene? Nem is gondolnád, milyen egyszerűen és gyorsan is lehet orvosolni ezt a problémát.

Az erőteljes felfúvódáson, puffadáson könnyen tudunk segíteni, ha tudatosan figyelünk az egyenletes légzésre, és az ennivaló alapos megrágására. A hasi légzés serkenti továbbá az emésztést, és jótékonyan hat beleinkre is. A jó hasi légzés során ugyanis a rekeszizmunk is dolgozik, ami segíti, hogy a hasüregben légzésről-légzésre változzon a nyomás. Ezért figyeljünk arra, hogy a belégzésnél jó mélyre szívjuk a levegőt – mintha a hasunkba akarnánk beszívni – kilégzésnél pedig arra, hogy laposodjon a hasunk – mintha a hasunkból akarnánk kipréselni a levegőt. Ritkán előfordul, hogy a haspuffadás komolyabb betegségre utal, vagy gyógyszeres kezeléssel függ össze. Ilyen kezelés lehet az antibiotikum-kúra, ami a bélflóra és bélműködés károsodásával, ennek következményeként különböző tünetek jelentkezésével, többek között haspuffadással járhat. Ilyen esetekben érdemes a probiotikus készítmények használata, melyek segíthetnek visszaállítani a bélflóránk egészséges egyensúlyát és segítenek a kellemetlen haspuffadás legyőzésében.

Hasi vagy rekeszizom légzés

1. Ülj a sarkadra zárt lábakkal, majd hajolj előre és kulcsold össze a karjaid. Homlokod tedd a felül lévő csukló tövére és lélegezz mélyeket, miközben figyeled a levegő útját. Így könnyen elsajátítható ez a gyógyító légzésfajta.

2. Feküdj a hasadra és karjaid összekulcsolva tedd a homlokod alá. Úgy, hogy a könyököket, addig húzod a törzsed felé, míg azt érzed, hogy a lengőbordáid érnek a talajhoz. Ebben a pózban figyeld meg légzésed, ugyanis így automatikusan hasi légzéssel veszed a levegőt.

3. Feküdj a hátadra, hajlítsd be a térded, talpad helyezd a talajra, és fektesd tenyered a hasadra. Figyeld, ahogy a levegő ki és beáramlik.

4. Állj egyenesen kis terpeszben egyenes háttal. Tenyered helyezd el a lengőbordákon, (az oldaladon) úgy hogy a hüvelykujjad előre nézzen a többi pedig, hátrafelé, és lélegezz hasi légzéssel. Ha jól csinálod, érzed, ahogy mozognak a bordák. Tágul és szűkül az alsó háti rész.

Forrás: Life.hu

Nincsenek megjegyzések