Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Mikor és mennyi húst ehet a baba?

Kibújnak az első fogak, hat hónapos elmúlt a baba, kezdődhet a hozzátáplálás a húsokkal, főzelékekkel. De hogy pontosan mikor, mit, mennyit és mihez adhatunk, az sok anyukának gondot okoz. Most ebben segítünk!


A magzati korból hozott vasraktárak 6 hónapos korra kiürülnek, ezért nagyon fontos, hogy amikor a baba már eszik legalább egyféle gyümölcsöt (pl. alma), akkor elkezdjünk hozzá húst is adni. Természetesen nem kell nagy adagokra gondolni, bőven elég naponta egyszer egy-egy kocka húsfalat a főzelékbe keverve.

Elsőként csirkemellel indíthatunk. A kicsontozott lebőrözött csirkemellet főzzük meg (vagy főzhetjük egyben is és a főtt csirkemellet csontozhatjuk ki) egy kis darabot turmixoljunk hozzá a főzelékhez. Nyugodtan adhatjuk gyümölcsökhöz is, almával, körtével is finom.

A csirkemell után adhatunk pulykamellet, majd bevezethetjük a csirkemájat is (ebből maximum hetente egyszer szabad adni a babának).

8 hónapos kortól már kaphat a kicsi sovány disznóhúst, marhahúst és halat is.

A húsokat nehéz megrágni, ezért egészen addig kapja a főzelékbe turmixolva, amíg nincsenek rágófogai. Ha már ügyesen rág és alul felül is vannak fogai, egészen apró darabkákra szedve megkaphatja a húst, de ekkor ügyeljünk arra, hogy alaposan megrágja.

Ha nem akarunk külön főzőcskézni a babának, a húslevesünkből is kaphatja a húst, pl. egy csirkeszárnyból vagy combból lefilézve, később a nem túl fűszeres sült vagy főtt húsokból, rántott húsból is ehet (az életkorának megfelelő húsokat).

Ha olyasmit főzünk, amiből a pici nem kaphat, jól jöhet a lefagyasztott húskészlet. Főzzünk meg egy filézett csirkemellet és főzőlével együtt turmixoljuk össze, majd jégkockatartóban fagyasszuk le. A pici számára 1-1 kocka fedezi a napi hússzükségletet, ezeket bármikor elővehetjük és hozzákeverhetjük a napi főzelékhez.

Forrás: Életforma.hu

Nincsenek megjegyzések