Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

17 érv a Cayenne-bors mellett!

Sok társadalomban, köztük az amerikai és a kínai közösségekben hagyománya van a Cayenne-bors terápiás alkalmazásának. 


Ez egy sok célra alkalmazható gyógyhatású növény, ami többek között hatékonyan serkenti a méregtelenítő rendszert, kiváló keringésjavító, ugyanakkor a túlzott savtermelést is képes ellensúlyozni.

A Cayenne-bors 17 jótékony hatása

Irritáció ellen:
A Cayenne képes enyhíteni a gyomorrontás, a fekélyek, a torokgyulladás, a rohamszerű köhögés és a hasmenés tüneteit.

Meghűlés és influenza elleni gyógyhatás:
A Cayenne-bors felszakítja és kiüríti a szervezetből a felgyülemlett váladékot. Miután a váladék elhagyja a testet, általában az influenza többi tünete is megszűnik.

Gombaölő tulajdonság:
Egy vizsgálat eredményei azt mutatják, hogy a Cayenne bors hatékonyan akadályozza a Phomosis és Collectotrichum nevű patogén gombák kialakulását.

A migrénes fejfájás megelőzése:
A Cayenne-bors összefüggésben lehet a paprika azon képességével, mely egy másik fájdalomközpontot stimulálva a testben eltereli az agy figyelmét a fejfájásról.

Anti-allergén
A Cayenne erős antiallergén, akár az allergiát is enyhítheti.

Emésztés-javító
Stimulálja az emésztőrendszert, fokozza az enzimek és a gyomornedvek termelését. Ezáltal hozzájárul a szervezet élelmiszer- és toxin-lebontó képességéhez.

Krónikus betegségek ellen
A Cayenne kiváló gyógynövénny, amely hatékony a krónikus betegségek megelőzésében is

Nyáltermelés serkentő
A Cayenne-bors a nyáltermelést is fokozza, ami fontos tényező a megfelelő emésztés és az optimális szájhigiénia fenntartásában.

Véralvadásgátló
A Cayenne segít az érelmeszesedés megállításában és visszaszorításában, hatékony a fibrinolyticus működésének serkentésében, ami egy fontos tényező a vérrögképződés megakadályozásában. Ezen tulajdonságai hozzájárulnak a szívinfarktus és a stroke esélyének csökkentéséhez.

A méregtelenítő rendszer támogatása
A Cayenne-bors keringési stimulánsként is ismert. Növeli a nyirokrendszer és az emésztőrendszer aktivitását, ezek felgyorsulásával hő keletkezik a testben, ami pedig beindítja a természetes méregtelenítést. Citromlével és mézzel kombinálva az izzasztó hatású cayenne tea egy kiváló reggeli méregtelenítő ital lehet.

Fájdalomcsillapító:
Rendkívül magas a cayenne-bors kapszaicin tartalma. Külsőleg alkalmazva átmeneti fájdalmat okoz a bőrön, ami elküldi az ingert az agynak, ahol összetalálkozva az eredeti fájdalomérzettel, tartósan képes kioltani azt.

Antibakteriális tulajdonság:
A Cayenne egy kiváló tartósítószer, amit tradicionális kultúrákban arra használnak, hogy megakadályozza a baktériumok elszaporodását az élelmiszereken.

Rákellenes ágens:
A californiai Loma Linda egyetemen megállapították, hogy a cayenne bors segít megelőzni a dohányosok esetében a tüdőrákot. Talán ez is összefüggésbe hozható a cayenne magas kapaszaicin-tartalmával, hiszen ez az anyag segít megállítani a dohányzás-okozta tüdődaganatok kialakulását. Más vizsgálatok hasonló reakciókat mutattak ki a cayenne májdaganatok elleni védekező képességében is.

Segít a fogyásban:
A Quebecben működő Laval Egyetem tudósai egy kísérlettel megállapították, hogy azoknak a résztvevőknek, akik reggelire cayenne-borsot fogyasztottak, kisebb volt az étvágyuk, következésképp kevesebb kalóriát vittek be egy nap alatt. A cayenne-bors anyagcsere-fokozó hatásának következtében segít a szervezetnek elégetni a felesleges zsírt.

Elősegíti a szív-egészséget
Ez a fűszer a vérnyomás stabilizálására is alkalmas. Kiegyensúlyozza a koleszterinszintet és a triglicerideket.

Használatával elkerülhető a fogfájás
A Cayenne kiváló társ a szájhigiéniában is, a fog- és fogínybetegségek kialakulását hátráltatja rendszeres fogyasztása.

Borogatás
A cayenne-t régóta használják kígyómarás, reuma, különböző sebek és lumbágó borogatására.

Nincsenek megjegyzések