Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Az okosórák rákot okoznak?

A hordozható technológiai eszközökkel kapcsolatban is felbukkant a kérdés, amely már a mobiloknál is felmerült. Van, aki szerint a veszély valós, mások szerint mindez csak rémisztgetés - írja az Urban Legends.


Vajon nem fognak-e néhány évtized múlva a cigarettához hasonló gyilkos eszközként tekinteni a napjainkban még az egészséges élet egyik letéteményeseként ünnepelt hordozható aktivitásmérőkre - idézi a New York Times egyik cikkét - Új kütyük, új egészségügyi félelmek címmel jelent meg - az Urban Legends blog legfrissebb bejegyzése.

Mivel erre vonatkozóan nincsenek kiterjedt, hosszú távú kutatások, a cikk a mobilok egészségügyi hatását vizsgáló kutatásokra próbál támaszkodni. Mindjárt idéz is egyet: a WHO 2011-es metaanalízisét, amely szerinte a mobilokat lehetséges rákkeltő eszköznek nevezte meg. Az ezzel ellentétes kutatásokat a lap elintézi annyival, hogy azok közül néhányat részben mobilgyártók finanszíroztak.

A szerző ezután idéz egy alternatív gyógyászt, aki korábban a mobilok egészségre káros hatásairól írt. A megkérdezett szerint amíg a hordozható eszközökbe nincs 3G vagy 4G kapcsolat építve, addig a káros hatások minimálisak. Egy másik orvos pedig arra figyelmeztet a cikkben, hogy a gyerekek esetében nagyobbak a káros sugárzás okozta veszélyek, így a hordozható eszközöket érdemes róluk legalább éjszakára levenni.

A techsajtó szerint tudománytalan a hordozható kütyük elleni támadás. A szóban forgó cikkre az amerikai tech- és tudományos sajtó azonnal össztüzet nyitott. 


Nincsenek megjegyzések