Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Mire képes a só?

Tudtad, hogy a sót szépségápolásra is használhatod? Reszkessetek, ráncok, viszlát, narancsbőr! - írja az otvenentul.


Mindennap a kezedbe veszed, de tudod, mi mindent rejt a sótartód? A só valóságos kincsesbánya, akár 84-féle különleges anyag is megtalálható benne, köztük természetesen zömében ásványi anyagok és nyomelemek. A szépségéről híres Kleopátra például a fürdővízébe is tett sót, miután felfedezte, milyen kiváló szépítőszer. Ezenkívül szükség van rá a sejtek anyagcseréjéhez és a a szervezet regenerálódásához.

Mi mindenre használhatod a sót?

Bőrradír

Az egyik leggyakoribb felhasználási módja. Szerezz be durva, nagy szemű tengeri sót, és készíts belőle házi radírt, amely eltávolítja az elhalt hámsejteket és a bőrre rakódott szennyeződéseket, és látványosan feszesebbé is teszi a bőrt. Az egyik alaprecept, ha 4 evőkanálnyi tengeri sót összekeversz 2 evőkanál olívaolajjal.  Körkörös mozdulatokkal masszírozd át vele a testedet, utána meleg vízzel tusolj le.

Az otthon készült radír egyik előnye, hogy kísérletezhetsz, és saját recepted alapján is összeállíthatod.

Hetente egy alkalomnál többször nem szükséges leradírozni a bőrödet, de akkor tetőtől-talpig. Utána a bőröd olyan sima és selymes lesz, mint a baba bőre, és a testápoló krémek is könnyebben beszívódnak. Erről ne feledkezz meg, a hidratálás nagyon fontos. A bőrradírozást tanácsos este végezni, így a bőrpír reggelre eltűnik.

Lábfrissítő

Ha egész nap talpon voltál, és úgy érzed, ólomlábakon jársz, készíts magadnak jól megérdemelt lábfürdőt. Serkenti  a vérkeringést, és így frissíti a lábakat. 2 liter meleg vízhez adj 7 dkg sót, majd pihentesd benne a lábadat.

Sósfürdő otthon

Ha nem jutsz el termálfürdőbe, otthon kárpótolhatod magad egy bőrkisimító sófürdővel. 37-39 fokos vízbe rakj 30 dkg tengeri sót. Készíts 4 dl tejből és 2 dl melegített mézből keveréket, majd add hozzá a fürdővízhez. Merülj el legalább 15-20 percre a kádban, majd alaposan zuhanyozz le. Ha száraz a bőröd, kevesebb só kell és több tej.

Karcsúsítószer

Ha éppen diétázol, a só felgyorsítja a fogyást, mivel a belőle kioldódó jód serkenti az anyagcserét, elősegíti a zsírégetést és megerősíti a kötőszövetet. A kálium helyrebillenti a test vízháztartását, ennek hála a bőr feszes és bársonyos lesz. Szórj a fürdővízbe 5 maroknyi (tengeri) sót, majd pihenj a sós fürdőben 15 percet. Utána jöhet egy frissítő zuhany is, hogy lemosd magadról a sómaradványokat.

Masszázs

Különböző illóolajokhoz keverve nemcsak az elhalt hámsejteket lehet eltávolítani (ahogyan a sós testradírral), hanem a mélyebb hámszövetekig hatolva méregteleníteni is. Masszázs közben a só magas nyomelem- és ásványi anyag tartalma is felszívódik, a bőr felfrissül, megszépül és visszanyeri hidratáltságát. Népszerű sómasszázs a holt-tengeri, a gyógynövényes sóval végzett és a skót sómasszázs, amikor a száraz dörzsmasszírozás után meleg pakolás kerül az egész testre.

Fogkrém

Kapható speciális sóoldatos fogkrém, amely egyrészt védi a fogakat a káros savak hatásától, másrészt antibakteriális hatása révén megelőzi az ínygyulladás kialakulását.

Regeneráló arctonik

Ha úgy érzed, az arcbőröd élettelen, durva, készíts sós arctonikot, amely helyreállítja a bőr zsír- és nedvességháztartását. 6 cl rózsavízhez (bioboltban, arab csemegeüzletben kapható) keverj 4 cl sóoldatot, majd illatosítsd 4 csepp illóolajjal (pl. levendula- vagy a narancsolaj). Reggel és este itass át vele egy vattapamacsot, és töröld át vele a bőröd.

Forrás: Ötvenentúl.hu

Nincsenek megjegyzések