Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Tornáztasd az arcod

A krémek és szérumok mellett valami másnak is örülne a bőröd: mozgasd meg egy kicsit az arcizmaidat! Feszesít, fiatalít, ellazít - írja az otvenentul.


Már megvan a bőrtípusodhoz illő arctisztító és hidratáló krémed- remek! Az öregedés, a ráncok, a fáradtság és a stressz jeleit megelőzheted, mérsékelheted. A szokásos arcápolási rutinodba viszont még beilleszthetsz egy új elemet, az arctornát. Az arcizmok edzése enyhíti a fáradtság jeleit, feszesíti az arcizmokat és megfiatalítja az arc bőrét.

Az arc kényes területeire összpontosító arctorna - akárcsak a testedzés- erősít és feszesít. A gyakorlatok végzése során a ráncok kisimítása és enyhítése a lényeg. A speciális gyakorlatokat végezd naponta egyszer, minden gyakorlatot ismételj háromszor. A legjobb, ha az arctornát beilleszted az esti bőrápolás lépései közé, mert a torna sokkal hatékonyabb így. A tiszta bőr jobban magába szívja éjszaka a hatóanyagokat, gyorsabban regenerálódik.

Homlok és a szemöldök közti bőr feszesítésére

Mindkét kéz ujjbegyeit helyezd a homlokod közepére, a kisujjak legyenek közvetlenül a szemöldök alatt. Finoman nyomd az ujjakat a bőrre, és lassan közelítsd a halánték felé. Szemed nyisd nagyra (mint csodálkozás közben), a szemöldöködet feszítsd meg, a homlokod ne ráncold. Tartsd így öt másodpercig, közben gyengéden szorítsd össze a fogad. A gyakorlat ellazítja a homlokot, segít kisimítani a szemöldökök közti hosszanti ráncokat.

Szemkörnyék feszesítésére

Fontos, hogy a gyakorlatot helyesen végezd, ezért először tanuld meg összehúzni a szem körüli izmokat. Az ujjakat helyezd a külső szemzugra, lassan csukd be a szemed és erősen szorítsd össze a szemed. A krémet masszírozd be: tedd az ujjbegyeket a külső szemzugra és finoman húzd az alsó szemhéjat kifelé. Nézz felfelé, a szemöldököd ne húzd fel és ne is húzd szét, próbálj pislogni anélkül, hogy becsuknád a szemed. Érezni fogod, ahogyan összehúzódik a szem körüli izom és az alsó szemhéj bőre megfeszül. Tartsd így öt másodpercig. A gyakorlat végzése során ne ráncold a homlokod! A szem körüli bőr feszesebbé válik és a szem alatti táskák mérete csökken.

Áll és szájzug feszesítésére

Az ajkad erősen szorítsd össze és húzd be. Feszítsd meg az állad: húzd felfelé az alsó ajkad és mosolyogj (a szájzugok felfelé húzódnak). Most helyezd a tenyered alsó részét a szád mellé és öt másodpercig nyomd a szájzugokat felfelé. Homlokod és szemhéjad tartsd lazán. Végül körkörös mozdulatokkal masszírozd meg állkapocs-ízületed, hogy ellazuljon ez a terület is. A gyakorlat erősíti és feszesíti az arccsont és az arc izmait is.

Szájkörnyék erősítése

Feszítsd az ajkad a fogsorodra, és formálj ajkaddal zárt O betűt. A felső ajak legyen sima, ránc nélküli. Ebben a helyzetben maradj, a mutatóujjakat tedd az arcodra (az ujjak végei az orrnál, a hüvelykujjak az áll alatt legyenek), és öt másodpercig finoman húzd kifelé a bőrt. A gyakorlat végén körkörös mozdulatokkal előre- és hátrafelé masszírozd az állkapocs-ízületeket (öt kör mindkét irányba). Hatására tompulnak az orr és a száj között megjelenő ráncok.

Nyak feszesítésére

A gyakorlat során tartsd egyenesen a fejed. Mindkét tenyered helyezd a nyak elülső részére (bal kezet a jobb felett, vagy fordítva), gyengéden told előre állkapcsod, az állad pedig emeld fel úgy, hogy megfeszüljön a nyak, de ne erőltesd meg a nyakcsigolyákat. Tartsd meg ezt a feszített helyzetet öt másodpercig. Eközben nézz felfelé, a nyelved pedig szorítsd a felső szájpadlásához. Érezni fogod, ahogyan az áll alatti izmok és a nyakad még jobban megfeszül. Fejed lassan hajtsd vissza a kiinduló helyzetbe. A gyakorlat zárásaként körkörös mozdulatokkal masszírozd állkapocs-ízületeid, közben kissé nyisd ki és zárd össze ajkaid. A gyakorlat erősíti a nyak elülső részének izmait és megelőzi a toka kialakulását.

Forrás: Ötvenentúl.hu

Nincsenek megjegyzések