Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

A nyirokkeringés felgyorsításának 10 módja

Tudtad, hogy hetente 82.000 különböző méregnek van kitéve szervezeted a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása, és a környezeti mérgek miatt? A méregtelenítés a szervezet természetes folyamata, általa káros méreganyagok ürülnek ki a szervezetből.


A nyirokrendszer: az elfelejtett hős 

A nyirokrendszer a leginkább elfeledett és legkevésbé ismert rendszer szervezetünkben. A nyirok párhuzamosan halad a keringési rendszerrel, és ez a rendszer felelős a sejtanyagcsere melléktermékeinek eltávolításáért amellett, hogy az immunrendszer szabályozásában is hatalmas szerepet játszik. A nyirok tehát egy nagyon fontos rendszer az optimális egészség támogatásában.

A nyirokerek a bőrünk alatt találhatók. Ahol a nyirok áramlása lelassul, a bőr fakónak tűnik, a méreganyagok pedig koncentrálódnak. Gyakran ödémás is lesz ez a terület. Mivel a nyirok a gravitációval szemben mozog, gyakori az a jelenség. Ilyenkor a nyirokrendszer egy helyen bedugul, helyi vérbőséget idézve elő. Ezért lesz csúnya ödémás a lábunk, combunk, csípőnk, hasunk és karunk.

A nyirokrendszer kitisztítása, a nyirokkeringés felgyorsításának 10+1 módja 

1./A kézi nyirokmasszázs egy szelíd ritmikus technika, amely finoman hat a nyirokerekre és fokozza a nyirokáramlást a test minden szöveteiben. Támogatja az egészséges immunfunkciókat is és a vegetatív idegrendszerre is hatással van, ezáltal csökkenti a stresszt. A terápia kitisztítja a kötőszöveti hulladékokat, csökkenti a szövetek leterheltségét, az ödémát, fájdalmat és a duzzanatot.

2./A masszázson kívül a test fürdőkefével való átmasszírozása is segíthet egy zuhanyzás vagy fürdés alkalmával

3./Tisztítsuk meg diétával a nyirokrendszert! Az egészséges étrend kevesebb hulladékot termel, csökkentve a nyirokrendszer bedugulásának esélyétKerüld az olyan feldolgozott élelmiszereket amelyeknek magas a só-, cukor és tartósítószer tartalmuk.Cseréld le az egyszerű cukrokat és szénhidrátokat teljes kiőrlésű gabonára és összetett szénhidrátokra, gyümölcsökre. Határozd meg milyen élelmiszerre lehetsz allergiás és kerüld el ezeket az élelmiszereket.

4./Igyál 6-8 pohár szűrt vagy tisztított vizet naponta. Szervezetednek szüksége van arra, hogy a nyirokrendszer jól hidratált állapotban legyen.

5./Gyakorold a mély orr légzést a rekeszizomból. Ezzel is segítheted a nyirokfolyadék mozgását.

6./Rendszeres testmozgás. Ugrálj fel-le a trambulinon, vagy épp ugrókötelezz 5 percig! Egyéb mérsékelt testmozgás, mint például a gyaloglás és a nyújtás is hasznos, ha rendszeresen végzik.

7./Pihenj szaunában vagy gőzfürdőben és hagyd hogy tested kiizzadja a méreganyagokat.

8./Viselj olyan ruhát, amely megfelelően illeszkedik a testedre. A szoros ruházat korlátozza a nyirokrendszer működését és hozzájárul az elzáródáshoz. Ugyanebből az okból a nők kerüljék a merevítős melltartókat és próbáljanak nem viselni melltartót legalább napi 12 órán át.

9./Fordulhatsz alternatív gyógymódok felé is. Az akupunktúráról kiderült, hogy csodásan karban tarthatjuk vele nyirokrendszerünket.

10./Orvosolhatjuk vele pl. a krónikus orrmelléküreg-gyulladást, hörghurutot, aknét és a fejfájást is.

Forrás: http://naturahirek.com

Nincsenek megjegyzések